Frp-Sandberg frykter borgerlig kollaps

Til tross for glimrende meningsmålinger som tyder på et regjeringsskifte til høsten, frykter Frps nestleder Per Sandberg at mangel på samlende opptreden hos de borgerlige partiene vil velte regjeringsdrømmen.

FRYKTER SAMMENBRUDD: Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg frykter kollaps på borgerlig side. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix)
FRYKTER SAMMENBRUDD: Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg frykter kollaps på borgerlig side. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix)

– Styrkemessig er vi borgerlige i samme situasjon som i februar 2009. Men vi rotet det til. Jeg frykter historien vil gjenta seg, sier Per Sandberg til Adresseavisen.

LES OGSÅ: Gallupsmell for Jens

– Feil å ikke ha erklæring

I ni månedlige gjennomsnittsmålinger på rad har Høyre og Fremskrittspartiet hatt en oppslutning som ville betydd regjeringsflertall. Likevel er Sandberg bekymret.

– Jeg mener det er et stort strategisk feilgrep å ikke lage en felles erklæring på borgerlig side, sier Sandberg.

LES OGSÅ: Tidenes beste gallup for Erna

– Trenger plattform

Civita-leder og tidligere Høyre-statsråd Kristin Clemet ga i Aftenposten tirsdag uttrykk for at hun mener de fire partiene på borgerlig side må samarbeide om en felles politisk plattform.

– De fire partiene har bundet seg til et skifte. Da bør de også peke ut en retning. De har et ideologisk fellesgods. Sosialliberalismen, liberalkonservatismen og kristendemokratiet, som de bygger på, har noe til felles som samtidig skiller dem klart fra sosialdemokratiet og sosialismen, sa Clemet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2