Sør-Afrika slått ut på straffer på hjemmebane

Mens Mali og Ghana kan juble for avansement.

Mali (Foto: SCANPIX)

Sør-Afrikas seiersdrøm i Afrikamesterskapet endte med 2-4 etter straffesparkkonkurranse mot Mali i kvartfinalen.

Vertsnasjonen tok ledelsen i oppgjøret før Seydou Keita kvitterte for Mali etter en knapp time. Til tross for et spillemessig overtak klarte ikke Sør-Afrika å vinne kampen, og i stedet ble Mali-keeper Soumaila Diakite kampen store helt.

En spennende kamp kulminerte i straffesparkkonkurranse etter 1-1 de første 120 minuttene.

Begge lag scoret på sine første straffer. Deretter reddet Diakite straffen fra Dean Furman før han fulgte opp med en ny redning på May Mahlangus dårlige forsøk. Mali scoret på sine tre forsøk fra ellevemeteren, og da Lehlonolo Majoro satte sørafrikanernes fjerde forsøk til side for mål, kunne Malis spillere slippe jubelen løs.

I Ghanas kvartfinale scoret innbytter Mubarak Wakaso to ganger og sikret semifinale på bekostning av askeladden Kapp Verde.

Wakaso kom inn like etter pause og gjorde 1-0 fra straffemerket etter 53 minutter. I tilleggstiden kontret han inn nok en scoring og endte øyboernes eventyrlige reise gjennom turneringen i Sør-Afrika. (©NTB)