I kveldens «Idol» var det 18 år gamle Sander Thoresen (18) som fikk avslutte programmet. 18-åringen framførte dommer Kurt Nilsens gitarkameratkollega Askil Holms låt «Vemundvik».

Det gikk over all forventning.

– Jeg vet at den låta betyr veldig mye for Askil. Jeg synes du gjorde det veldig fint. Jeg synes du sang vel så bra som Askil, skrøt Nilsen etter auditionen, som sendte Sander rett videre til neste runde i talentkonkurransen.

Se auditionen og alle dommernes tilbakemeldinger ovenfor!

– I helsike, så nervøs jeg ble!

– Jeg vet ikke hva jeg skal si... Jeg vet ikke hva jeg skal si, stotret en beveget Sander da han kom ut av auditionrommet.

Når tv2.no snakker med videregående skole-eleven denne uka, er han langt mer snakkesalig.

– Alt ble så mye bedre enn forventet på audition. Da jeg kom dit hadde jeg ikke fått tenkt gjennom hva som kan skje. Jeg visste det, men det hadde ikke gått opp for meg. Da jeg først kom inn og det ble virkelighet og jeg så Kurt Nilsen og Gunnar Greve... I helsike, så nervøs jeg ble! forteller han.

– Og så spilte jeg låta og gjorde min greie. Jeg fikk så overraskende gode tilbakemeldinger at... Jeg hadde ikke forventet det, fortsetter han.

Se alle «Idol»-auditions så langt her!

Målløs

Deltakeren innrømmer at det er opptil flere av personene bak dommerbordet han ser opp til. Derfor var det ekstra spesielt å få gode tilbakemeldinger, forteller han.

– Da jeg kom ut av auditionrommet, visste jeg ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg husker ikke engang om jeg klarte å si noe. Jeg tror jeg fikk ut «wow» og «jøss» og sånne teite ord. Jeg ble helt satt ut av de positive sammenligningene de dro, og de positive tilbakemeldingene. Jeg trodde ikke på det jeg hørte, at de personene jeg ser så opp til kunne gi meg de tilbakemeldingene. Herregud, for en god start!

Følte seg ikke klar før nå

Sander vurderte å melde seg på «Idol» da han var 16. Og da han ble 17. Men først nå følte han seg ordentlig klar for å være med i konkurransen, som forhåpentligvis fører ham nærmere den store drømmen. Som selvfølgelig handler om musikk.

– Den største, største, største drømmen er å gjøre det jeg elsker å gjøre hver eneste dag, og det er å drive med musikk. Jeg ønsker å få meg et navn så jeg kan drive med musikk og møte forbilder som Kurt Nilsen! Jeg har ikke fått snakket personlig med de andre dommerne, men jeg håper at jeg kan få tips og råd og få snakket med dem, sier han.

Fredrikstadgutten innrømmer at talentkonkurransen betyr mer enn man kanskje skulle tro.

– Som jeg ser på det nå er dette virkelig sjansen min til å gi Norge et førsteinntrykk. Det å bli artist og det å kunne leve av musikk er ikke en drøm jeg har hatt de siste par åra, det er en drøm jeg har hatt inni meg i mange år. Og jeg har prøvd. Dette er ikke bare en sjanse, det kan skje og bli virkelig. Når en stor drøm bare gir antydning til at den skal bli virkelig, kan du jo tenke deg... Det er så gøy og jeg koser meg veldig!

Se også: Dommerne til Martine (25): – Det var en fantastisk audition!

Får stilhjelp av pappa

Med på veien i programmet, som har hundretusenvis av seere hver uke, har Sander med seg støtte fra både venner og familie.

– Det veldig bra å ha dem med som støtte. Spesielt mamma, pappa og søsteren min, der går det bare i «Idol» nå. De er veldig engasjerte. Pappa er en typisk fyr som jeg spør hvis det er valg jeg må ta, som låtvalg eller stilvalg. Så jeg får masse hjelp der, sier han.

Kebabsulten

Oppmerksomme TV-seere merket kanskje at det var en noe uvanlig tanke som stod i hodet på Sander før han gikk inn til de fire dommerne.

– Nå tenker jeg egentlig helt ærlig på kebab! Kebab er det første jeg skal ha etterpå, sa han til programleder Stian Blipp.

Til tv2.no røper deltakeren at han dro rett til fast food-sjappa da han var ferdig.

– Selvfølgelig ble det kebab! Jeg kjøpte meg en stor kebabpizza i Fredrikstad og spiste den helt alene. Jeg tenkte at «fy faen», nå fortjener jeg det! Men så tenker jeg også «hvorfor sa jeg det på TV?». Det bare kom, ler 18-åringen.

Hvordan det går videre med «Idol»-deltakerne kan du se onsdager og fredager klokken 20.00 på TV 2.