Nå har drømmebilene blitt billigbiler

Bare se hva du får for rundt 50.000 kroner:

En gang var dette uoppnåelige drømmebiler   nå får du de for 50 000 kroner.
En gang var dette uoppnåelige drømmebiler nå får du de for 50 000 kroner.

Skru tiden noen år tilbake- og disse bilene var uoppnåelige for "Hvermansen". Eksklusive, kostbare biler, forbeholdt de godt voksne med god karriere og velordnet økonomi.

Vi snakker Audi A6 Avant med Quattro firehjulstrekk, Mercedes E-klasse med V8 i Avantgarde utgave og ikke minst den velkjørende og sporty BMW-5 serie.

Men at det faktum at tiden går, betyr ikke nødvendigvis bare høyere hårfeste og større pondus. Det betyr også at drømmebilene faller i pris.

Venter du lenge nok, så får du det som var steindyre drømmebiler for et par månedslønner - framfor et par årslønner den gangen da de var nye.

Det er nettopp sike biler vi har vært på jakt etter i dagen bruktbilrunde - familiedrømmer til rundt 50.000 kroner.

Dette er hva vi fant:


2000 Audi A6 1,8T Quattro. Kr. 46. 000

Audi-A6 (Foto: Faksimile fra Autodb.no)
Audi-A6 (Foto: Faksimile fra Autodb.no)

Se hele annonsen her:

- Audi A6 Avant turbo Quattro. Nei da, det var ingen grunn til å hviske når du i sosialt lag ble spurt om hvilken bil du kjørte, om du hadde en slik i garasjen.

God plass, god komfort, det som den gang var et lekkert design, turbomotor og firehjulstrekk var en høyst anstendig kombinasjon, samtidig som den ikke var vulgær.

At Audi-kvaliteten på denne tiden kunne sette grå hår i hodet på både mekanikeren og ikke minst han som skulle betale verkstedregningen er jo en annen sak.

Når det er sagt, så mener vi at 1,8-literen slett ikke er det verste valget her - snarere tvert imot.

Dette eksemplaret er betydelig påkostet de siste året og bør derfor fortsatt kunne gi en ny eier mye bil for 46.000 kroner.

Les vår bruktbiltest av A6 1,8T her:


1997 Mercedes E420 V8, Kr. 60.000

MB-420 (Foto: Faksimile fra Autodb.no)
MB-420 (Foto: Faksimile fra Autodb.no)

Se hele annonsen her:

Kjøpt for 115.000,- på kostet over 38.000,- og selges for bare 60.000,- Et dårlig regnestykke. For selger. Ikke fullt så dårlig for deg som kjøper!

At du på kjøpet får med både en kraftfull V8-er på 320 hestekrefter og Avantgarde utstyrsnivå gjør jo heller ikke saken dårligere.

Bilen er i tillegg EU-godkjent og har god servicehistorikk. Som nevnt er også denne påkostet. Senkesett, trim-chip og ikke minst et effekt-eksosanlegg som gjør at godlyden fra motoren virkelig kommer til sin rett - er noe av det tidligere eier har brukt pengene sine på.

Mercedes W210 er jo kjent for å ruste. Heller ikke denne har sluppet helt unna. Ikke direkte unaturig det etter å ha tilbakelagt nesten 260.000 km. på norske landeveier i løpet av 15 år. Dessuten er det bare litt på forskjermene.

Selger påstår at bilen blir lagt merke til i gata - vi tror ham på det!

Gammel Mercedes: Er dette virkelig verdens beste bil?


1997 BMW 520i. Kr 58.460

BNW-520i (Foto: Faksimile fra Autodb.no)
BNW-520i (Foto: Faksimile fra Autodb.no)

Se hele annonsen her:

Jo da - du kan få enten nyere 5-serie, eller en med større motor til samme pris. På den annen side så jo denne ganske "snasen" ut, så det var den vi valgte i dag!

Skjønt den har noen mangler som følge av en etter hvert anstendig alder - om vi skal tro selgeren som trolig i tillegg til å være svak for gromme biler også liker fotball.

Apropos fotball - er du interessert i å kjøpe denne bilen så bør du sjekke terminliste for kampene til Tottenham før du ringer. For kommer du i skade for å ringe under en av disse kampene får du trolig ikke kjøpt den, uansett hvor mye du er villig til å betale...

Den lekre BMW-en selges til fordel for en ikke fullt så lekker VW Touran, men sistnevnte har plass til tre barneseter i bredden i baksetet og vi skjønner tegninga...

Les også: Topp 10: De dårligste bilene de siste 15 årene