Ferguson sammenligner van Persie med Cantona

Robin van Persies virkning på Manchester United kan sammenlignes med forvandlingen Eric Cantona i sin tid avstedkom, hevder manager Alex Ferguson.

vanp (Foto: PA Photos)
vanp (Foto: PA Photos)

Van Persie har allerede scoret 15 mål siden han ble hentet fra Arsenal i sommer, og Ferguson trekker parallellen til det som skjedde da Cantona kom til klubben i 1992 og førte United til det første seriegullet på 26 år.

– Vi fikk julegaven vår tidlig, faktisk ved starten av sesongen da Robin van Persie kom til Old Trafford, skriver Ferguson i programmet til hjemmekampen mot Newcastle onsdag.

– Jeg vil ikke være med på å dyrke enkeltspillere, for jeg mener at essensen i et suksessrikt fotballag er lagarbeid. Vi er ikke noe enmannslag, men noen ganger er du heldig nok til å finne den siste brikken i puslespillet, skriver Ferguson.

Laget hans var på 8.-plass da Cantona ble kjøpt fra Leeds i 1992. Med rikelige doser talent, karisma og arroganse løftet han United til overlegent seriegull, det første av 12 under Fergusons ledelse.

– Vi gjorde det da vi hentet Eric Cantona. Han var rett spiller i rett klubb til rett tid. Han ble katalysator for og springbrett til vår suksess, skriver Ferguson, som også mener at Cristiano Ronaldo hører hjemme i samme klasse. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2