Mann slo datter mens politiet så på

En 45 år gammel mann fra Lillesand er varetektsfengslet for blant annet å ha tatt kvelertak og slått sin datter. Politiet så at datteren ble slått i familiens hjem.

– Jeg kan bekrefte at det er politivitner som har sett at den siktede slo sin datter, sier politiadvokat Morten Formoe til Fædrelandsvennen.

Må sitte fengslet

Mandag må mannen møte i Kristiansand tingrett tiltalt for omfattende og grov mishandling av kone og fire barn over flere år.

Da politiet pågrep mannen etter en voldsepisode mot datteren søndag, endte det med fremstilling i retten onsdag. Han må nå sitte fengslet fram til straffesaken starter. 45-åringen avfeier alle anklagene.

– Jeg skal bruke hovedforhandlingen til å avsløre alle løgnene mot meg, sa mannen ifølge Fædrelandsvennen.

Anklager barnevernet

Den voldstiltalte mannen nekter straffskyld både for mishandling av familien, og for å ha slått og tatt kvelertak på datteren, og brutt besøksforbudet som er etablert mot henne.

Han anklager barnevernet, politiet og datteren for å ha organisert en sammensvergelse mot ham.

Straffesaken mot 45-åringen har vært berammet tidligere, men ble da utsatt fordi dokumentene i saken ikke var oversatt til kurdisk. Høyesterett ga mannens forsvarer, advokat Monica Haugedal, medhold i at hans klient hadde krav på oversettelse. Dette er nå gjort, og det er satt av åtte dager til straffesaken. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2