Vukicevic hevder eposter er forfalsket

Friidrettstreneren hevder deler av innholdet i e-postmeldingene der han spør en venn om forbudte stoffer er forfalsket.

 Petar Vukicevic (Foto: Erichsen, Jarl Fr./NTB scanpix)
Petar Vukicevic (Foto: Erichsen, Jarl Fr./NTB scanpix)

Ekskona til Petar Vukicevic varslet i fjor Antidoping Norge om de omstridte epostene.

Vukicevic har tidligere innrømmet overfor Dagbladet at han forhørte seg med vennen Srdjan Djordjevic, som er trener og idrettsmedisiner, om forbudte stoffer i perioden 2001-2003.

I epostene Dagbladet har fått tilgang til, omtales en person som skal ha blitt dopingtestet, og nervøsiteten for hva man i ytterste konsekvens fryktet kunne bli en positiv prøve.

I en annen melding blir det spurt om veksthormon og testosteron kan være en god kombinasjon, og det blir spurt om anbefalt dosering og effekt. Epostene ble skrevet på serbisk, og Dagbladet har fått oversatt innholdet av to byråer.

– At mine utøvere bruker det er så idiotisk at jeg ikke gidder å gå inn på det. Min ekskone har tatt den mailen, og så har hun da selv puttet de tingene hun hadde lyst å putte inn, sa Vukicevic første gang avisen kontaktet ham om epostene i fjor.

Les også: Tufte ble testet hos omstridt slovensk firma
Bakgrunn: Vukicevic forhørte seg om veksthormoner

Turid Syftestad, som tidligere var gift med Vukicevic, ga Antidoping Norge epostene i fjor. Søsterens hennes tipset stiftelsen om det samme i 2004, men da ville ikke Syftestad gi ut materialet.

– Jeg gikk til Antidoping Norge med epostene i fjor, fordi Petar beskyldte meg for å ha forfalsket dem. Jeg følte at det var ubehagelig, sier Syftestad til Dagbladet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2