TV 2 har tidligere fortalt at trusselsiktede Ubaydullah Hussain som misliker det norske skattesystemet har fått støtte fra Nav i oktober, i form av 4.815 kroner i dagpenger.

Men han er ikke den eneste i Profetens Ummah som får offentlig stønad.

Arfan Bhatti har lenge anklaget norske muslimske organisasjoner for å ha et sugerør i statskassen. I februar sa han dette til Dagbladet:

– ... i realiteten representerer disse seg selv for å tilfredsstille dere vantro for å suge mer penger ut av den norske stat.

Får 9.400 Nav-kroner i måneden

POSERER MED VÅPEN: Voldsdømte Arfan Bhatti.

Nå viser det seg at også Arfan Bhatti mottar hjelp fra Staten. Han får 9.400 kroner fra Nav i brutto per måned, eller 3.450 kroner i netto for to uker. Han har en basisytelse på 313 kroner per dag, og reisetillegg på 32 kroner per dag. Pengene utbetales annenhver uke til Bhattis konto.

Wahab Butt har tidligere arrangert en muslimsk demonstrasjon i Oslo.

27-åringen, som er straffedømt en rekke ganger, deltok på protesten til Profetens Ummah utenfor den amerikanske ambassaden i forrige måned. Han får 3.855 kroner i uken fra Nav.

Ketil Magnus Berg, som er Wahab Butts advokat, mener det er helt greit at hans klient får økonomisk støtte fra Nav.

– Klienten min er en vanlig norsk borger som deg og meg, og Nav foretar en vurdering om han har rett til støtte eller ikke. Konkret hvorfor, kan jeg ikke si, sier Berg til TV 2.

– Kan være farlige mennesker

Arfan Bhattis og Ubaydullah Husseins advokat John Christian Elden har ikke svart på TV 2s henvendelser i dag.

BAKGRUNN: Her er de mest ekstreme islamistene i Norge

Nå ønsker politiet utvidede fullmakter for å få tilgang til offentlige registre. Sjefen for Politiets sikkerhetstjeneste sier til TV 2 at PST ikke har hatt muligheter til å sjekke registeropplysninger hos blant annet Nav, og at de «helt nylig» ba om å få det.

UTELUKKER IKKE: PST-sjef Benedicte Bjørnland utelukker ikke at utenlandske spioner jobber i norsk statsforvaltning.

– Dette kan være farlige mennesker. Vi frykter at de kan ha potensial til å sette vilje og handling bak de ytringene de kommer med, sier Benedicte Bjørnland til TV 2.

PST vil ha registertilgang

– Vi har nok ikke tilgang til de registeropplysningene vi ønsker. Vi ønsker oss tilgang til offentlige registre, også arbeidstaker- og arbeidsgiverregisteret i Nav – tilsvarende det man har i Danmark, hvor dansk sikkerhetstjeneste har tilgang til de offentlige registrene de behøver for å gjøre sin jobb på en ordentlig måte. Det er for å kunne hente ut offentlig informasjon fra offentlige registre, for å kunne gjøre jobben vår bedre, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland til TV 2.

Heller ikke Oslo-politiet har tilgang til Nav-registeret, vedgår Oslos politimester Hans Sverre Sjøvold overfor TV 2.

– Vi har jo ikke det i dag. Dersom vi hadde fått tilgang til mye offentlig informasjon som offentlige etater sitter med, kunne vi bli en mye mer effektiv polititjeneste, sier Sjøvold.

Politimesteren viser til at personvernhensynet gjør at det ofte er tette skott mellom offentlige etater.

– Det synes jeg er synd, sier Hans Sverre Sjøvold til TV 2.

Onsdag ble det publisert nye bilder som viser en bevæpnet Arfan Bhatti som poserer med våpen, i et fjellområde i Pakistan.

Bildene som har sirkulert i islamistkretser, viser Bhatti med automatvåpen, og på flere av bildene poserer han sammen med barn. Det ene bildet har Bhatti lagt til som profilbilde på Facebook, hvor han under jobb skriver at «tjener Allah på heltid».

– Dette er ingen gamle arkivbilder fra flere år siden. Dette er nå, sa den svenske journalisten Per Gudmundson til TV 2 onsdag om bildene han publiserte på sin blogg.

(Saken fortsetter under bildet)

ISLAMISTER PÅ FJELLTUR: Arfan Bhatti avbildet i et fjellandskap i Pakistan.

Bhatti er medlem av den islamistiske gruppen Profetens Ummah. Han er straffedømt åtte ganger, for blant annet knivstikking og skyting. I 2008 ble han funnet skyldig i medvirkning til skyting mot den Det mosaiske trossamfunnets synagoge i Oslo.

LES OGSÅ: Her er de mest ekstreme islamistene i Norge

Torsdag presenterte politiet og PST sin slagplan mot islamistiske miljøer i Norge. Både Oslo-politiet og PST har uttrykt bekymring for gruppen Profetens Ummah, som har gjort seg sterkt bemerket den siste tiden.

– Vi nærer en felles bekymring for radikaliseringsprosessen vi ser, sa PST-sjef Benedicte Bjørnland under pressekonferansen.