Infiniti FX Vettel Edition: Lager super-SUV med teknologi fra Formel 1

Dobbelt verdensmester har vært med å gjøre dette til en skikkelig råtass!

Når en bil av dette kaliberet skal lanseres så duger det ikke med vanlige pressebilder   da skal det være flotte kvinnelige og startflagg for å markere F1 tilknytningen. Til og med en kar som var ute og gikk akkurat da fikk bli med på bildet ...
Når en bil av dette kaliberet skal lanseres så duger det ikke med vanlige pressebilder da skal det være flotte kvinnelige og startflagg for å markere F1 tilknytningen. Til og med en kar som var ute og gikk akkurat da fikk bli med på bildet ...

Tyske Sebastien Vettel (25 år) er den yngste som har vunnet to verdensmesterskap i Formel 1 på rad – og nå ligger han sannelig godt an til å kunne dra i land et særdeles imponerende hat trick.

Det er med andre ord ikke hvem som helst som har øst av sin kunnskap og erfaring i forbindelse med utviklingen av Infinitis nye SUV-versting, som også er oppkalt etter Vettel. FX Vettel Edition er tidenes sterkeste og dyreste Infiniti – og det sier egentlig ganske mye ...

LES OGSÅ: Hva er egentlig en SUV?

Infinity skrått bakfra
Infinity skrått bakfra

Råkjapt

Under panseret finner du en hyggelig sak på 450 hk – uten turbohjelp. Her er det 5-liters V8-er som gjelder.

Det er nok til å sende den ikke akkurat vesle bilen fra 0–100 km/t på 5,6 sekunder – og klarer lett 250 km/t før fartssperren trer i kraft.

Du kan velge mellom en rekke flotte farger, i alle fall så lenge det er snakk om "moonlight white" – det er nemlig den eneste fargen bilen leveres med. Vil du at den skal skille seg litt ut, kan du jo bare bestille spoileren over bakluka, som er ekstrautstyr.

Utover det blir alle de 150 Vettel Edition-modellene like. Bare 50 av disse er for øvrig beregnet på det Europeiske markedet.

LES OGSÅ: Mercedes-Benz ML: Så tøff kan en "vanlig" SUV bli

Treseters F1-bil

Produksjonen av den svært eksklusive modellen starter i februar – og bare en måneds tid senere leveres de første modellene til kundene. Og den første kunden er Vettel selv.

Sammen med 149 andre blir han del av en eksklusiv klubb – som dessuten får noen hyggelige bieffekter av å være eier av Vettel Edition. De får nemlig diverse hyggelige opplevelser med på kjøpet når de bestiller bilen, blant annet eksklusive VIP-arrangement, sitte på i en treseter F1-bil, unike testkjøringer overrekkelsen av bilen, som ifølge Infiniti skal bli en "minneverdig" opplevelse.

Infinity skrått forfra
Infinity skrått forfra

LES OGSÅ: BMW X5: Kjører over to biler - og stikker av!

Mer marktrykk

Vettel Edition skiller seg ellers fra en vanlig FX ved at det er utstrakt bruk av karbon – blant annet samme type bremser og spoilere som i Vettels F1-bil. Det gjør noe med både utseendet og vekten.

Med den mer aerodynamisk stylingpakken og 20 mm senking skal bilen kunne by på skarpe kjøreegenskaper – godt hjulpet av 30 prosent mer marktrykk enn originalen.

De mørke, 21" BBS-felgene er 3,5 kilo lettere enn standardfelgene til bilen – og ser dessuten ganske så rå ut i kombinasjon med den hvite lakken.

En av tingene Infiniti har fått kritikk på, er at interiørene ikke har vært eksklusive nok til å kunne konkurrere mot de tradisjonelle premiummerkene. Men også her har man jobbet hardt for å løfte seg de senere årene.
En av tingene Infiniti har fått kritikk på, er at interiørene ikke har vært eksklusive nok til å kunne konkurrere mot de tradisjonelle premiummerkene. Men også her har man jobbet hardt for å løfte seg de senere årene.

LES OGSÅ: Verdens beste SUV

Blir dyr

Innvendig finner du også noen avslørende tegn på at dette er en spesialversjon – blant annet utstrakt brukt av alcantara og diverse emblem.

Helt upraktisk er den dessuten heller ikke – med sitteplass for opptil fem personer og et bagasjerom på 410 liter.

Prisen? Jo, den er så langt estimert til 120.000 euro. Det vil si rundt en million kroner – før avgiftene slår inn. Den blir kort sagt j ... dyr.

Se flere bilder av bilen her:

LES OGSÅ: SUV med minst feil og problemer: Her er de 10 beste