Mener Jensens Giske-kritikk er useriøs

Næringskomiteens leder Terje Aasland (Ap) reagerer på Frp-lederens karateristikk.

STØTTER GISKE: Terje Aasland mener Frp lederen bommer med sin kritikk av Trond Giske. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
STØTTER GISKE: Terje Aasland mener Frp lederen bommer med sin kritikk av Trond Giske. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

Aasland mener Siv Jensen er useriøs når hun sier at næringsminister Trond Giske (Ap) er nær korrupsjon ved at LO-leder Roar Flåthen har fått styreplass i Kongsberg Gruppen.

– Påstanden og argumentene har ingen rot i virkeligheten. Det er ikke legitimitet i denne kritikken. For det første åpner vedtektene i Kongsberg Gruppen for å utnevne en vara til styret, det er altså ikke noen konstruksjon som Jensen hevder. For det andre er Roar Flåthen utvilsomt kompetent til dette vervet. Det har ingen benektet. For det tredje er det ikke Flåthen personlig som «skriver ut en sjekk», der er derimot slik at partistøtten et resultat av en demokratisk prosess i LO, sier Aasland til NTB.

Han mener at Siv Jensen kommer med sine påstander i et forsøk på å sverte Arbeiderpartiet og fagbevegelsen.

– Hennes mål med dette er jo å frata fagbevegelsen – og for så vidt også Ap – innflytelse. Det er hennes agenda, og nå ett år før valget kommer dette tydelig til syne, sier Aasland.

Han legger til at Siv Jensen i stedet bør gå i seg selv «og sin egen portefølje».

– Fremskrittspartiet mottar pengestøtte fra velstående personer som Øystein Strand Spetalen, Stein Erik Hagen og Christen Sveaas, som alle vil tjene grovt på skattelettelser dersom Frp vinner valget. Men selv om alle disse har noe å tjene på å støtte Frp, så beskylder ikke vi Siv Jensen for korrupsjon av den grunn. Men det er i alle fall på tide å fortelle hva slags bidragsytere Frp nyter godt av, sier Aasland. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2