Giske lei av styregrossister

Næringsministeren forsvarer at de rødgrønne plasserer sine egne i styrene til statens største selskaper.

FORSVARER STYREPOLITIKKEN: Næringsminister Trond Giske. (Foto: Kallestad, Gorm/NTB scanpix)
FORSVARER STYREPOLITIKKEN: Næringsminister Trond Giske. (Foto: Kallestad, Gorm/NTB scanpix)

Næringsminister Trond Giske (Ap) slår tilbake mot dem som de siste dagene har kritisert ham for å håndplukke personlige og politiske venner til styrene i statlige selskaper.

– Selvfølgelig skal folk med bakgrunn i de rødgrønne partiene kunne sitte i statlige styrer. Vi kan ikke la den snevre, lille næringslivseliten i Oslo ta alle plassene, sier Trond Giske til Klassekampen.

Giske avviser at det er et problem at ekspolitikere sitter i styrene og retter i stedet skytset mot dem som utgjør det store flertallet i statlige styrer.

– En viktig forklaring på den sterke lederlønnsveksten er at vi har en liten elite som sitter i et stort antall styrer. Det har utviklet seg en egen kultur, der det er helt naturlig med en lønnsvekst på 400.000 kroner til sjefen, sier Giske.

Klassekampen skrev torsdag at kun 12 av de i alt 61 medlemmene i styrene til Norges ti største statlige selskaper er ekspolitikere. Det overveldende flertallet kommer fra forretningslivet. I snitt har de norske styremedlemmene hele sju styreverv. (©NTB)

LES OGSÅ: Ap til bunns etter Giske-bråket

Mer innhold fra TV 2