LO-lederen fikk personlig styreverv med superlønn

Etter press fra Trond Giskes nærings- og handelsdepartement fikk LO-leder Roar Flåthen en spesialplass i styret i Kongsberg Gruppen ASA. I tillegg er honoraret langt over hva som er vanlig for en slik stilling.

GULLHONORAR: LO leder Roar Flåthen fikk etter press fra Nærings  og handelsdepartementet en gullkantet varaplass i styret til Kongsberg Gruppen. Her med næringsminister Trond Giske. (Foto: Holm, Morten/NTB scanpix)
GULLHONORAR: LO leder Roar Flåthen fikk etter press fra Nærings og handelsdepartementet en gullkantet varaplass i styret til Kongsberg Gruppen. Her med næringsminister Trond Giske. (Foto: Holm, Morten/NTB scanpix)

Selv om det ikke fantes ledige styreplasser i Kongsberg Gruppen ASA vet TV 2 at Nærings- og handelsdepartementet utøvde sterkt press for at det ble opprettet en egen varastilling for å finne plass til LO-leder Roar Flåthen i styret til selskapet. I tillegg skulle denne stillingen lønnes som er ordinært styremedlem, langt over hva som er vanlig honorar for et varamedlem i samme styre. Dette kommer fram dagen etter at TV 2 kunne avsløre at næringsminister Trond Giske (Ap) <

Mer innhold fra TV 2