Høyre mener Mikkelsen må ta ansvaret

Høyres Bent Høie mener direktør Bente Mikkelsen i Helse Sør-Øst må ta ansvaret for det som har gått galt ved Akershus universitetssykehus.

FÅR KRITIKK: ¿ Bente Mikkelsen opptrer som om hun kan velge å se bort fra det faktum når det har gått galt. Det er uholdbart, sier Bent Høie, leder av Stortingets helse  og omsorgskomité.  (Foto: Roald, Berit/NTB scanpix)
FÅR KRITIKK: ¿ Bente Mikkelsen opptrer som om hun kan velge å se bort fra det faktum når det har gått galt. Det er uholdbart, sier Bent Høie, leder av Stortingets helse og omsorgskomité. (Foto: Roald, Berit/NTB scanpix)

Bent Høie er leder av Stortingets helse- og omsorgskomité. Overfor Aftenposten understreker han at så lenge Helse Sør-Øst har valgt en konsernmodell for ledelse av sykehusene, der det brukes sentrale personer i konsernledelsen til å være styreledere, må de også ta ansvar når noe går galt. - Bente Mikkelsen opptrer som om hun kan velge å se bort fra det faktum når det har gått galt. Det er uholdbart, sier Bent Høie. Sannhetens time Anne-Grete Strøm-Er

Mer innhold fra TV 2