VG: Jente hevder Vågå-ordfører skjenket henne

Vågå-ordføreren som er tiltalt for overgrep mot en mindreårig jente, må i retten svare for påstander om at han skjenket jenta mens de to var alene.

ANKER IKKE: Arbeiderpartiets Rune Øygard anker ikke kjennelsen om at saken mot ham skal gå for åpne dører. (Foto: Scanpix)
ANKER IKKE: Arbeiderpartiets Rune Øygard anker ikke kjennelsen om at saken mot ham skal gå for åpne dører. (Foto: Scanpix)

Ifølge VG har jenta forklart i politiavhør at Rune Øygard skjenket henne alkohol i den samme perioden som de angivelige seksuelle overgrepene fant sted. Statsadvokat Thorbjørn Klundseter bekrefter overfor avisen at alkoholbruk er en del av bevisføringen mot 53-åringen i rettssaken som starter i Sør-Gudbrandsdal tingrett i oktober.

– Det finnes bevis som knytter alkoholskjenking til overgrepssaken, men jeg ønsker ikke å gå i detalj på hva dette er. Det vil komme fram under rettssaken, sier jentas bistandsadvokat, Nina Braathen Hjortdal.

Øygard er tiltalt for å ha forgrepet seg på den nå 16 år gamle jenta i årene 2009 til 2011. Han nektet i vinter å forklare seg videre for politiet og er dermed ennå ikke konfrontert med påstandene.

BAKGRUNN: Vågå-ordføreren er tiltalt for seksuell omgang med mindreårig

– Rune Øygard drikker ikke alkohol, så denne påstanden faller på sin egen urimelighet, sier imidlertid hans forsvarer Mette Yvonne Larsen.

Jenta selv ønsker i motsetning til den tiltalte at saken skal gå for åpen rett. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2