Høst er høysesong på kjøkkenet for mange nordmenn. De ansatte ved restaurantene er i gang med å smake på det de skal servere oss til høsten.

Høstmat

Lørdagsmagasinet inviterte selveste Ingrid Espelid Hovig til Wenches kjøkken.

– Nå på høsten er det jo både fårekjøtt, lam og vilt som er «in» sier Ingrid til Lørdagsmagasinet.

– Ja, det er høsten som er årstid nummer én for oss i Norge, sier Wenche Andersen.

Hva liker du best å spise om høsten?

- Alt mulig! Potet, nypotetene og jeg plukker ut de bittesmå nypotetene smiler Ingrid.

Lyst på «vilt- eller lammefilet servert med kremet sopp og eple og rødløk kompott?» HER FÅR DU OPPSKRIFTEN.

Nei til lavkarbo

Glem ordet «lavkarbo» sier norges matmor nummer én:

– Et godt norsk kosthold er det som har holdt liv i meg i 88 år! Og det vil jeg fortsette med. Masse fisk, grønnsaker og frukt. Fem om dagen det hører med til mitt kosthold, sier Ingrid.

Skogens gull

Wenche og Ingrid koser seg mens de steker sopp

Dette er skogens gull, sier Wenche om soppen de steker, og mimrer over deres felles karrierebakgrunn. Mens Wenche er på luften hver eneste morgen med nye retter kan Ingrid se tilbake på sine glansdager i Fjernsynskjøkkenet.

– Du vet, til og med på svart/hvitt-fjernsyn synes folk at persillen var grønn forteller Ingrid. Persillen var jo vårt varemerke, sier hun.

Lyst på «Tilslørte sæterjenter»? HER ER OPPSKRIFTEN

FLERE OPPSKRIFTER:
Lettere lavkarbo-sjokoladekake til helgekosen
Spaghetti Carbonara
Lag ditt eget julegodter