– Colombianske fredsforhandlinger i Oslo

Colombianske myndigheter og FARC-geriljaen åpner fredsforhandlinger i Oslo 5. oktober, ifølge landets tidligere visepresident Francisco Santos.

FREDSFORHANDLINGER: FARC geriljaen og Colombianske myndigheter skal møtes i Oslo til fredsforhandlinger. (Foto: STRINGER/COLOMBIA/Reuters)
FREDSFORHANDLINGER: FARC geriljaen og Colombianske myndigheter skal møtes i Oslo til fredsforhandlinger. (Foto: STRINGER/COLOMBIA/Reuters)

– I løpet av de nærmeste dagene vil president Juan Manuel Santos kunngjøre at fredsforhandlinger med FARC skal starte i Oslo 5. oktober. Deretter skal forhandlingene fortsette på Cuba, sier Santos, som for øvrig er fetter av president Santos.

Les også: Løslatt etter tolv år i jungelen

Ingen kommentarer

Utenriksdepartementet ønsker foreløpig ikke å kommentere saken, opplyser Utenriksdepartementets pressekontakt Frode Andersen til NTB mandag kveld.

President Santos har ikke kommentert opplysningene om at myndighetene er i kontakt med FARC-geriljaen for å forberede kommende fredsforhandlinger. Forhandlingene mellom partene blir de første i landet på over ti år.

Les også: Farc-geriljaen: – Vi skal slutte med kidnapping

Møttes på Cuba

Det var den regionale, latinamerikanske TV-stasjonen TeleSUR, som er basert i Venezuela, som først meldte at fredsforhandlinger skal være i startgropen.

Ifølge TV-stasjonen møtte representanter for begge parter hverandre på Cuba mandag der de undertegnet en avtale om å innlede forhandlinger. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2