Orkla kjøper Rieber & Søn

Orkla kjøper familien Riebers aksjer i Rieber & Søn ASA. Avtalen omfatter over 90 prosent av selskapets aksjer, og kjøpet verdsetter hele selskapet til 6,1 milliarder kroner.

MERKEVARESELSKAP: Med kjøpet av Rieber & Søn går Orkla et stort steg i retning av å bli et rendyrket merkevareselskap.  (Foto: Roald, Berit/NTB scanpix)
MERKEVARESELSKAP: Med kjøpet av Rieber & Søn går Orkla et stort steg i retning av å bli et rendyrket merkevareselskap. (Foto: Roald, Berit/NTB scanpix)

Med dette tar Orkla et stort skritt i retning av å bli et rendyrket merkevareselskap, heter det i en pressemelding fra Orkla.

Avtalen omfatter 90,11 prosent av aksjene i Rieber & Søn til en pris på 66,58 kroner per aksje.

Rieber & Søn er notert på Oslo Børs, og er en betydelig leverandør til dagligvarehandelen i Norden, deler av Sentral-Europa og Russland. Kjente merker er Toro, Vitana, K-Salat, Delecta, Frödinge, Chaka og Bähncke.

I 2011 var den samlede omsetningen på om lag 4,3 milliarder kroner. Driftsresultatet før avskrivninger og nedskrivninger var 642 millioner kroner i 2010 og 464 millioner kroner i 2011. Totalt har selskapet 2.900 ansatte, hvorav 1.700 utenfor Norge. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2