Utøya-pårørende krever Killengreens avgang

Flere av de etterlatte etter 22. juli-terroren mener tidligere politidirektør Ingelin Killengreen må gå av som departementsråd i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet.

VIL HUN SKAL GÅ: Flere av de etterlatte etter 22. juli terroren mener Ingelin Killengreen må gå av. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
VIL HUN SKAL GÅ: Flere av de etterlatte etter 22. juli terroren mener Ingelin Killengreen må gå av. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

– Ingelin Killengreen har hatt makten og myndigheten i politiet i elleve år og har dermed en stor del av ansvaret. At hun nå sitter i en annen lederstilling med ansvar for sikkerhet, synes jeg er lite betryggende. Men dette er typisk – alle på dette nivået beskyttes og får nye roller hele tiden, sier May-Tove Iversen til VG.

Les også: Politidirektoratet har kun gjennomført to strakstiltak

Iversen mistet sin 18 år gamle datter, Tina Iversen Sukuvara, på Utøya.

Har ikke tillit

Hun får støtte av Grete Foslund Dahl som mistet datteren Åsta Sofie Helland Dahl (16), Kolbein Fridtun som mistet sin 19 år gamle datter, Hanne Kristine Fridtun, og Vanessa Svebakk, som mistet datteren Sharidyn Meegan Ngahiwi Svebakk-Bøhn (14).

Les også: Aasrud har full tillit til Killengreen

– Som etterlatt har jeg selvsagt ikke tillit til Killengreen og mener at hun må gå. Det synes jeg egentlig bør være en selvfølge etter den kritikken som kommer fram i rapporten. Den er nok et eksempel på regjeringens manglende handlekraft, sier Dahl.

Mæland gikk

Killengreen forlot stillingen som politidirektør i februar i fjor. Den harde kritikken mot politiet i 22. juli-kommisjonens rapport kostet etterfølgeren Øystein Mæland jobben.

Les også: Politiforum: Killengreen skapte fryktkultur

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2