Dalai Lama til gatemagasin: – Jeg er også hjemløs

Å være hjemløs kan noen ganger være nyttig, fordi du oppdager at du kan finne et nytt hjem flere steder, sier Dalai Lama i et intervju som står på trykk i en rekke norske gatemagasiner.

Intervjuet med Tibets åndelige leder er gjennomført av den internasjonale organisasjonen for gatemagasiner (INSP). I Norge står det i de fem bladene som stiftelsen Erlik gir ut, blant dem =Oslo.

Blant annet blir lederen for Tibets eksilregjering spurt om hva hjemløshet betyr for ham.

– For mennesker uten hjem er det nesten slik at de mangler en plattform for livene sine. De mangler ankringsplass. Det er veldig trist. Men fra et større perspektiv vil jeg si at hele planeten er vårt hjem, sier Dalai Lama, som har levd i eksil i India i drøyt 50 år.

– Jeg tror menneskets medfødte natur er slik at dersom noen går gjennom en vanskelig tid, finnes det en vilje til å hjelpe og bry seg om andre. Sett fra dette perspektivet: det fysiske hjemmet er borte, men det store hjemmet er fortsatt der, sier Dalai Lama, og fortsetter:

– På et plan er også jeg hjemløs. Å være hjemløs kan noen ganger være nyttig, fordi du oppdager at du kan finne et nytt hjem flere steder. Har du bare ett hjem, kan du lett bli sittende fast der. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2