Huseklepps klubb kan være konkurs om to uker

Dersom ikke de best betalte spillerne enten går med på kraftige lønnskutt eller forlater klubben, kan Portsmouth bli nedlagt 10. august.

Erik Huseklepp. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
Erik Huseklepp. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

Norske Erik Huseklepp er en av åtte spillere som ligger på lønnstoppen i klubben, som spiller i engelsk 1. divisjon (nivå 3). Dersom det ikke blir enighet med de best betalte spillerne om lønnskutt eller overganger, sier direktøren i klubben, Trevor Birch, at han ikke har noen annen mulighet enn å sette kroken på døra for den tradisjonsrike klubben.

LES OGSÅ: Supporterne ber Erik Huseklepp gå ned i lønn

Det er to ulike interessegrupper som kan være interessert i å ta over klubben.

Må kvitte seg med spillere
Det er den tidligere eieren Balram Chainrai og supportergruppen SOS Pompey, men begge gruppene sier at en avtale med de åtte best betalte spillere må være på plass før de kan komme til enighet om en overtakelse av klubben.

– Det som må skje er ganske klart: Dersom klubben skal overleve må de spillerne det gjelder enten forlate Portsmouth eller gå med på kraftige lønnskutt. Det finnes ingen alternativer, sier Birch i den kriserammede klubben.

Konkursspøkelset lurer, og dersom det ikke skjer noe ganske umiddelbart vil klubben være historie i løpet av få dager.

LES OGSÅ: Huseklepps klubb må starte med ti minuspoeng

Risikerer konkurs
Dersom det verste skulle skje, vil en konkurs tre i kraft fire dager før Portsmouth skal spille en Capital One Cup-kamp mot Plymouth og bare åtte dager før seriestarten i 1. divisjon mot Bournemouth.

Brann jobber med å hente Huseklepp tilbake til Bergen, for det ser uansett ikke ut som om landslagsspissen har noen framtid i Pompey i engelsk 1. divisjon.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2