Clinton bombardert med sko og tomater i Egypt

Egyptiske demonstranter bombarderte søndag bilkortesjen til USAs utenriksminister Hillary Clinton med tomater, sko og vannflasker.

DEMONTERTE: Opprørspoliti holder kontroll på demonstranter som demonstrerte mot Hillary Clintons besøk i Egypt. (Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/Afp)
DEMONTERTE: Opprørspoliti holder kontroll på demonstranter som demonstrerte mot Hillary Clintons besøk i Egypt. (Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/Afp)

Clintons bil ble ikke truffet under bombardementet, men en egyptisk tjenestemann fikk en tomat i ansiktet og en av bilene fikk en vannflaske på panseret under kjøreturen gjennom Alexandria.

Les også: Hillary Clinton: – Vi vet at vi alltid kan regne med dere

Ropte «Monica, Monica»

Noen av demonstranter ropte «dra hjem» til den amerikanske utenriksministeren, mens andre ropte «Monica, Monica» for å håne henne, en henvisning til ektemannens affære med Monica Lewinsky i Det hvite hus.

Les også: Monica Lewinsky kjemper for å komme over sexskandalen

Det er uklart hvem søndagens demonstranter i Alexandria var og hvilken politisk fløy de tilhørte.

Uklart hvem demonstrantene støtter

Demonstrasjoner er blitt vanlig i Egypt etter at president Hosni Mubarak, gjennom mange år en nær alliert av USA, ble styrtet.

Lørdag ble det demonstrert utenfor Clintons hotell i Kairo, der det ble ropt anti-islamistiske slagord og anklager om at USA hjalp Det muslimske brorskap til makten i Egypt. (©NTB)

Se også: Hillary Clinton i Tromsø