Regimestyrker jaget opprørere ut av syrisk by

Den syriske hæren har jaget opprørsstyrkene ut av byen Khan Sheikhon i den nordøstlige Idlib-provinsen.

DEMONSTRASJONER: Det brøt ut demonstrasjoner over hele Syria på fredag. Så langt er det meldt om 29 drepte.  (Foto: Scanpix)
DEMONSTRASJONER: Det brøt ut demonstrasjoner over hele Syria på fredag. Så langt er det meldt om 29 drepte. (Foto: Scanpix)

Regjeringsstyrkenes angrep på Khan Sheikhon fredag ble gjennomført med støtte fra helikoptre.

– Den frie syriske hæren (FSA) trakk seg ut av byen på grunn av mangel på ammunisjon, sier Abu Hammam, en FSA-talsmann som flyktet til en landsby i nærheten.

Demonstrasjoner over hele landet

– De brenner ned husene. De har brent ned huset mitt, og jeg kan se røyk på himmelen fra der jeg er nå, legger han til.

LES OGSÅ: Sju arrestert for terrorplanlegging i England

Minst 95 personer ble drept i kamper i Syria torsdag.

Fredag har også vært en blodig dag. Så langt er 29 mennesker drept etter at regjeringsstyrker skal ha angrepet demonstranter flere steder i landet.

Demonstrasjonene brøt ut flere steder i landet etter at den største opposisjonsgruppen, Det syriske nasjonalrådet (SNC), oppfordret til en «folkets frigjøringskrig».

LES OGSÅ: Norsk mann i 20-årene druknet i Sverige

I Deir al-Zor nordøst i landet skjøt regimesoldater mot demonstranter, ifølge aktivistgruppen Syrian Observatory for Human Rights, som er basert i Storbritannia.

Kamper i Damaskus

Gruppen legger til at det også brøt ut kamper i flere områder av Damaskus og andre steder i hovedstadsprovinsen. Et av stedene, Daraya, ble minst én sivilist drept, ifølge aktivistene, som distribuerte en video som viser førstehjelpspersonell som forgjeves forsøker å redde vedkommende.

LES OGSÅ: Norske brødre banket med flasker på Jylland

I Maarat al-Numan nordvest i Syria mistet fem regjeringssoldater livet da kjøretøyet de satt i ble rammet av en bombe. Regjeringshæren svarte med å angripe byen, og to opprørssoldater ble drept i bombardementet.

(©NTB)