Flyktninghjelpen åpner for å trekke seg ut av Dadaab

Etter bortføringen i Kenya utelukker ikke Flyktninghjelpen at organisasjonen kan måtte avslutte arbeidet med å levere mat og vann til titusenvis av flyktninger i Dadaab.

SVÆRT UTSATT: Den enorme Dadaab leiren anses som et usikkert område. (Foto: NTB Scanpix)
SVÆRT UTSATT: Den enorme Dadaab leiren anses som et usikkert område. (Foto: NTB Scanpix)

Selv om hendelsen fikk et lykkelig utfall mandag da fire ansatte ble frigitt etter tre dager i fangenskap, har angrepet satt organisasjonens sikkerhetsvurdering på en hard prøve.

Én ansatt ble drept og to hardt såret da væpnede menn angrep Flyktninghjelpens bilkolonne. Norske Astrid Sehl er blant de fire ansatte som ble frigitt mandag etter tre dager i fangenskap.

Les også: Norske Astrid Sehl (33) frigitt i dramatisk redningsaksjon

Flyktninghjelpen er i gang med å gjøre en helhetsvurdering av sikkerheten rundt arbeidet i Dadaab, opplyser Rolf Vestvik, som leder organisasjonens samfunns- og informasjonsavdeling.

Han utelukker ikke at resultatet kan bli at organisasjonen legger ned arbeidet i det nordøstlige Kenya.

KAN TREKKE SEG UT: Flyktninghjelpens informasjonssjef Rolf Vestvik sier det kan bli nødvendig å avslutte arbeidet i Dadaab. (Arkivbilde)  (Foto: TV 2)
KAN TREKKE SEG UT: Flyktninghjelpens informasjonssjef Rolf Vestvik sier det kan bli nødvendig å avslutte arbeidet i Dadaab. (Arkivbilde) (Foto: TV 2)

Les også: Hjelpearbeider skutt i foten under frigjøringsaksjon

– Vi håper den kan konkludere med at vi kan fortsette. Men sikkerheten har alltid hovedprioritet, og dersom man skulle komme fram til at det ikke går an å fortsette, må vi ta det alvorlig. Men jeg merker på mine medarbeidere at det er et veldig sterkt ønske om å fortsette i Dadaab, sier Vestvik til NTB.

Informasjonssjefen understreker at faren for at Flyktninghjelpen trekker seg helt ut fra Dadaab, er liten. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2