Avinor sliter med flygelederbemanningen i sommer

Det er ikke bare en eventuell flygelederstreik som kan få konsekvenser for luftfarten. Avinor sliter også med bemanningen, noe som fører til forsinkelser.

FÆRRE PÅ JOBB: Dersom flygelederne går ut i streik fra mandag morgen vil tårnet på Gardermoen være bemannet av kun fem flygeledere de nærmeste dagene, mot syv som er normalen.  (Foto: Scanpix)
FÆRRE PÅ JOBB: Dersom flygelederne går ut i streik fra mandag morgen vil tårnet på Gardermoen være bemannet av kun fem flygeledere de nærmeste dagene, mot syv som er normalen. (Foto: Scanpix)

Oslo Kontrollsentral Røyken har ubesatte stillinger, antall permisjoner er større enn tidligere beregnet, samtidig som flygelederne avvikler sommerferie, skriver VG.

– Dette gir et høyt antall udekkede vakter gjennom sommerperioden. Det må dessverre ventes at dette får konsekvenser, skrev Avinor i et brev til flyselskapene allerede 6. juni.

LES OGSÅ: Ingen flystans fra mandag

Det betyr at Avinor for lengst er varslet om sannsynlige forsinkelser i sommer.

Forsinkelser kan det også bli når to flygeledere på Gardermoen og to i kontrollsentralen på Røyken går ut i streik mandag morgen. Det skjer dersom det ikke blir enighet i helgens mekling med Avinor.

LES OGSÅ: Streik kan føre til full stans i flytrafikken 2. juli

– Det kan bli perioder med irregularitet, og det kan bli perioder der en streik på dette nivået ikke får noen konsekvenser for avviklingen av flytrafikken, sa leder Robert Gjønnes i Norsk Flygelederforening til NTB onsdag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2