Skal du ha selskap i helgen, og lurer på hva du skal servere gjestene? Eller har du lyst å glede familien eller venner med noe godt å sette tennene i?

Da kan kanskje ostekake med jordbær være tingen.

Ifølge Wenche Andersen er ostekake perfekt å lage nå på sommeren.

– Det kan man både dele med andre, eller lage sammen med noen og ha en hyggelig stund. For på kjøkkenet så prater man godt sammen. Det finnes mange varianter av ostekake, men vi skal gå ut fra en amerikansk oppskrift. Hvis du vil lage en lavkarbo-variant så kan du det. Da kan du bruke klibrød i bunn, og istedenfor sukker så kan du ertsatte det med sukrin, men husk å les bak på pakken i forhold til doseringen av sukker. Sukrin er nemlig søtere, sier Wenche.

Les også: 8 tips for en god start på dagen

Dette trenger du:

Bunn:

225 g havrekjeks, usøtet

100 g smør, usaltet

½ dl sukker

1 ts kanel

Ostefyll:

700 g kremost naturell, romtemperert

1 ¼; dl sukker

Frø av ½ vaniljestang

4 egg

Skallet av ½ sitron, kun det gule, finrevet

Les også: Ned i vekt med kake til frokost

Topping:

5 dl crème fraiche eller seterrømme

½ vaniljestang

1 dl sukker

Finrevet skall av ½ sitron

Slik gjør du:

Bunn:

Knus kjeksen og bland med smeltet smør, sukker og kanel.

Ha blandingen i en springform, 26 cm, bunnen dekket med bakepapir.

Press massen godt ned mot bunnen og ut i kantene.

Sett formen i kjøleskapet, mens fyllet lages.

Varm stekeovnen til 175 grader.

Les også: Krydret sjokoladekake med tropiske smaker

Ostefyll:

Bland sammen myk kremost, sukker, frø fra ½ vaniljestang, eggene og halvparten av revet sitronskall.

Bland til en glatt masse.

Hell røren i formen med den avkjølte bunnen og stek i varm stekeovn i 50-60 min på nederste rille.

– Det er viktig å ikke la ostekaken steke for lenge, for da blir den kornete og litt kompakt, opplyser Wenche.

Ostekaken skal forsatt være «skjelven» når den tas ut av stekeovnen (la stekeovnen fortsatt stå på).

Sett ostekaken til avkjøling på en rist i ca 15 min.

– Det går også an å lage ostekake som kun står i kjøleskapet, og ikke stekeovnen, men da må man bruke gelatin. Det blir en annen variant, og litt lettere, forteller Wenche.

Topping:

Bland sammen rømme/crème fraiche og sukker, resten av sitronskallet og skrap ut frøene av den ½ vaniljestangen.

Fordel blandingen over den avkjølte ostekaken i springformen.

Sett tilbake i stekeovnen i ca 10 min.

Les også: Kakeoppskrifter for deg som mangler noe i skapet

Avkjøl, dekk med folie og la ostekaken stå i kjøleskapet minst 8 timer før den serveres.

Server med friske frukt eller bær, for eksempel jordbær eller en bærsaus.