Egypts nasjonalforsamling må oppløses

Egypts grunnlovsdomstol fastslår at valget i var i strid med grunnloven. En tredjedel av plassene i landets parlament er dermed ugyldige.

DEMONSTRASJONER: Det brøt ut store demonstrasjoner i Kairo torsdag, etter at Høyesterett bestemte at Mubaraks tidligere statsminister Ahmed Shafiq får stille som presidentkandidat til valget i helgen. Her vokter militærpolitiet Høyesteretten.  (Foto: NTB Scanpix)
DEMONSTRASJONER: Det brøt ut store demonstrasjoner i Kairo torsdag, etter at Høyesterett bestemte at Mubaraks tidligere statsminister Ahmed Shafiq får stille som presidentkandidat til valget i helgen. Her vokter militærpolitiet Høyesteretten. (Foto: NTB Scanpix)

Etter at Egypts tidligere leder Hosni Mubarak ble styrtet i februar fjor er landet i gang med sitt første frie valg siden revolusjonen. En tredjedel valgt ulovlig Men foran helgens avgjørende valgrunde råder det juridisk kaos i landet. Landets grunnlovsdomstol har beordret at landets islam-dominerte nasjonalforsamling må oppløses, fordi de mener valget 28. november i fjor var lovstridig, bekrefter en av rettens dommere, Mahe

Mer innhold fra TV 2