Se Joakim Våge Nilsen senke Island i EM-kvaliken

Fire minutter før slutt slo Joakim Våge Nilsen til og ga Norge 2-1 i U21-landslagets EM-kvalifisering.

Joakim Våge Nilsen jubler etter at han sikret seier til Norge U21 over Island med sin 2 1 scoring like før slutt. (Foto: TV 2)

Norge U21-Island U21 2-1

Dermed har Per Joar Hansens gutter fortsatt muligheten til å ta seg til omspillet om de sju plassene i EM-sluttspillet i Israel neste år. England fører an i gruppen med 15 poeng, mens Norge har 13 poeng.

Norge har igjen Belgia og England borte i de to siste EM-kvalifiseringskampene 6. og 10. september.

Norge startet best mot Island og tok fortjent ledelsen da Molde-spilleren Magnus Wolff Eikrem traff perfekt fra distanse etter et kvarters spill.

Islendingene slo tilbake og utlignet elleve minutter senere ved Runar Mar Sigurjonsson. Islendingen vant en hodeduell med Simen Wangberg i det norske midtforsvaret.

Se kampreferat øverst i artikkelen

Rosenborgs Wangberg hadde mulighet til å revansjere seg i 2. omgang, men hans forsøk ble stoppet på streken. Moldes Jo Inge Berget hadde også en stor mulighet, men skuddet fra kort holdt ble reddet av den islandske målvakten.

Haugesund-backen Våge Nilsen hadde tatt turen i angrep og kombinerte flott inne i feltet før han satte ballen sikkert i mål med fire minutter igjen av kampen.

– Vi skapte mange sjanser og trykket på hele veien. Island er et godt lag, så det ble en vanskelig kamp. Det gjør det ekstra deilig å stå her med tre poeng, sa matchvinner Våge Nilsen til fotball.no.

Israel er kvalifisert til mesterskapet som arrangørland. Ti gruppevinnere og de fire beste toerne spiller om de resterende sju plassene i sluttspillet. Norge har igjen Belgia og England borte i de to siste EM-kvalifiseringskampene 6. og 10. september.

Lettet Johansen
Trener Per Joar Hansen var også en lettet mann etter at tre poeng var sikret.

– Den satt langt inne, så det var herlig og deilig å se 2-1-målet gå inn. Jeg synes vi fortjente å vinne. Guttene jobbet hardt for hverandre og hadde god moral. Det er en flott gjeng å være trener for, sa Perry til fotball.no.

– Vi skapte åtte-ti målsjanser, og det må vi være fornøyd med. Island var kompakt og god til å forsvare seg. Vi må imidlertid fortsatt jobbe med effektiviteten og bli mer besluttsomme, sa Hansen.