Hamrén: – Vi drømmer om EM-medalje

Med Zlatan i spissen har Sverige tro på medalje i EM, forteller Erik Hamrén.

Zlatan Ibrahimovic (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp)

Erik Hamrén leder et spennende svensk mannskap i EM. Flere spillere har uttalt at de har et mål om medalje, og den svenske landslagssjefen sier til TV 2 Sporten at det håpet ikke er helt på viddene.

– Ja, vi drømmer om medalje. Men vi sier ikke at vi kommer til å få det. Vi risikerer ikke å gå videre fra gruppen, men medalje er ambisjonen. Har man drømmer, kan man også nå langt, sier Hamrén til TV 2 Sporten.

Se Hamrén snakke om EM og Zlatans form i videovinduet over.

Sverige spilte sin 194. og nest siste landskamp på ærverdige Råsunda mot Serbia tirsdag kveld. De blågule leverte en varierende generalprøve før EM-sluttspillet

Møtet med Brasil i august blir det aller siste på Råsunda, som blant annet har huset to VM-finaler, før arenaen fra 1937 jevnes med jorden. Den nye nasjonalarenaen i Solna er snart klar til å tas i bruk.

Trøbbel med back-valg
Tross 2-1 seier foran hjemmepublikummet, ser landslagssjef Erik Hamrén ikke ut til å ha klart for seg hvordan ha skal komponere forsvarsfireren i EM. Sverige åpner mesterskapet mot Ukraina om en knapp uke.

Hamréns tidligere Rosenborg-elev Mikael Lustig kom inn som høyreback fra start mot Serbia. Genoa-spiller Andreas Granqvist ble skjøvet inn fra samme posisjon til midtforsvaret på bekostning av West Bromwichs Jonas Olsson. Tross forandringene opptrådte Sveriges forsvar ikke mer overbevisende enn i oppgjøret mot Island i forrige uke.

Klønete Aleksic
Ola Toivonen ordnet likevel 1-0 for de blågule. Det skjedde da Serbia-målvakt Branimir Aleksic klønet det til og serverte ledermålet på sølvfat etter er hjørnespark. Bare tre minutter etter var det Sveriges tur til å rote det til på en corner.

Granqvist var uheldig, både da Neven Subotic fikk styre inn 1-1, og i foranledningen til dødballen som ga gjestene muligheten.

Zlatan-mål
En ny gavepakke fra Serbias andre målvakt, Damir Kahriman, tillot likevel ny svensk ledelse tidlig i annen omgang. Keeperreserven kom inn for Aleksic i pausen og forærte hjemmelaget en straffe ved å felle Toivonen unødvendig. Zlatan Ibrahimovic banket inn 2-1 fra ellevemetersmerket. Flere mål ble det ikke på Råsunda.

Begge målene var altså direkte følger av de serbiske keepernes blundere. At Sveriges offensive spill de siste 45 minuttene virket kvikt var noe betryggende, men sett under et ga generalprøven minst like mye å bekymre seg over for Hamrén og co.

Zlatan avviser PSG-ryktene
– Jeg tilhører Milan, jeg har kontrakt med Milan og jeg trives i Milan. Det er mange rykter i Europa, men ingen av dem er sanne, svarte svensken kontant.

Som regel starter ryktekarusellen rundt Zlatan like før overgangsvinduet åpner. Aftonbladet hevdet tirsdag å ha sikre kilder på at Milan ville slippe klubbnomaden til styrtrike PSG.

– Vi kommer til å selge Ibra for den prisen, sa avisens kilde i Milano-klubben.

Prisen det var snakk om er 40 millioner euro, eller drøye 300 millioner kroner, som PSG visst nok skal ha vært villig til å betale. Men senere tirsdag gikk sportssjef Leonardo – tidligere Milan-trener – ut og avkreftet det hele.

Uansett er man avhengig av et «ja» fra Ibrahimovic før en avtale kan gå i boks. Han har kontrakt med Milan i ytterligere to år.

Tirsdag ble han matchvinner da han omsatte et straffespark til 2-1 mot Serbia. Sverige EM-åpner mot Ukraina mandag. (©NTB)