Ingvill Måkestad Bovim nær OL-kravet i Roma

Sesongdebuten på OL-øvelsen 1500 meter endte med tiendeplass til Ingvill Måkestad Bovim i Diamond League-stevnet.

mb (Foto: Poppe, Cornelius, © COP)

Gular-løperen løp årets første 1500-meter på 4.06,09 minutter – som er omtrent identisk med OL-kravet. Men tiden er 1,89 sekund svakere enn karrierens bestetid.

Etiopiske Abeba Aregawi vant i overlegen stil med 3.56,54, som er årsbeste i verden og ny personlig rekord. Kenyanske Helen Obiri og etiopiske Genzebe Dibaba endte på plassene bak, fraløpt med over tre sekunder.

Bovim har ikke hatt noen god start på sesongen. Hun misset på 3000 meter i det første Diamond League-stevnet i Doha og endte langt nede på resultatlisten.

Deretter bommet hun også i forsøket på å sette norsk rekord i åpningsstevnet på Bislett. Da sloknet hun 300 meter før mål og klarte bare tredjeplass, langt unna den norske rekorden.

Også torsdag stoppet hun litt opp mot slutten etter en kontrollert åpning et stykke bak i feltet.

Ingvill Måkestad Bovim løp inn til sjetteplass på distansen i fjorårets friidretts-VM. (©NTB)