Rodgers bekreftet som ny Liverpool-manager

Brendan Rodgers er tilbudt jobben som manager i Liverpool og har takket ja, meldte hans nåværende klubb Swansea onsdag kveld.

Brendan Rodgers (Foto: Daniel Hambury/Pa Photos)
Brendan Rodgers (Foto: Daniel Hambury/Pa Photos)

– Brendan har informert oss om at han ønsker å si ja til et tilbud om å bli manager i Liverpool. I øyeblikket er vi i forhandlinger om kompensasjon, og vi vil prøve å sluttføre dette i løpet av et døgn, meldte Swansea-formann Huw Jenkins på klubbens nettsted.

– Selv om vi er svært skuffet over å miste en så talentfull, ung britisk manager, ønsker vi ikke å stå i veien for ham. Vi ønsker ham lykke til i fremtiden, la han til.

Betaler millioner
BBC meldte tidligere på dagen at Liverpool hadde valgt Rodgers, og flere britiske bookmakere sluttet å ta imot veddemål på hvem som får i oppgave å etterfølge Kenny Dalglish.

Ifølge BBC er Liverpool villig til å betale et betydelig beløp i kompensasjon til Swansea for å hente Rodgers. Denne overgangssummen skal være mellom 4 og 5 millioner pund (37 til 47 millioner kroner).

Martinez var lenge favoritt til å få jobben. Han møtte hovedeier John Henry i Miami forrige uke, men Wigan-sjefen skal ha vært misfornøyd med klubbens intensjon om å ansette en sportssjef som vil bli managerens overordnede.

For tre år siden fikk Rodgers sparken i Reading, men siden har han hatt stor suksess med Swansea. Han førte laget opp til eliteserien og sikret en sterk 11.-plass i første sesong, med en stil som har vunnet mange beundrere.

Din mening: Blir Rodgers en suksess i Liverpool? Ta debatten nederst i artikkelen.

Blant annet fikk Swansea stående applaus fra publikum på Anfield etter 0-0-kampen mot Liverpool i november. Rodgers førte Swansea til 1-0-seier over Liverpool i siste serierunde i mai. Manchester City og Arsenal ble også slått i Wales.

Liverpool ble bare nummer åtte i eliteserien, 17 poeng fra en plassering som ville gitt mesterligaspill. Tross seier i ligacupen og finaleplass i FA-cupen var ikke det bra nok for de amerikanske eierne, som viste klubblegenden Dalglish døren. (©NTB)