Hushovd blir kaptein i OL

Thor Hushovd får kapteinsrollen under fellesstarten i sykling i London-OL.

Hushovd
Hushovd

Olympiatoppen tok tirsdag ut fire syklister i det første OL-uttaket. Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Alexander Kristoff fikk OL-billett.

På et møte med toppidrettssjef Jarle Aambø i forrige uke ble det bestemt at Hushovd skal være kaptein for det norske laget, men det betyr ikke at det nødvendigvis vil bli syklet for veteranen i OL-rittet.

– Thor får nå den rollen Kurt Asle Arvesen hadde før han la opp. Det vil dermed bli han som tar beslutningene for det norske laget underveis i OL-rittet. Løypa i London gjør at jeg vil være totalt utilgjengelig fra rytterne ettersom det ikke er lov å bruke radiokommunikasjon, sier sportssjef Steffen Kjærgaard i Norges Cykleforbund til Dagbladet.

LES: – Vi har aldri stilt et sterkere sykkellag til OL
LES: Cavendish: – Giroen drepte meg

Edvald Boasson Hagen har ikke noe imot at Hushovd får ekstra ansvar.

– Thor har mest erfaring og vil ta de viktige avgjørelsene. Utnevnelsen utgjør ingen forskjell med tanke på avslutningen, sier Sky-rytteren til Dagbladet.

Fellesstarten i OL sykles 28. juli, mens temporittet går tre dager senere.

Svak sesong
Hushovds sesong så langt har ikke svart til nordmannens forventninger.

Hushovd gikk tom for krefter og maktet ikke å markere seg i Flandern rundt i april, et av sesongens store mål for Grimstad-mannen. Han hadde lenge heng på teten i Omloop Het Nieuwsblad tidligere i vår, men sprakk og havnet ikke i toppen der heller.

Brøt gjorde han også i E3-Harelbeke, mens Gent-Wevelgem ble fullført uten noen topplassering. Nylig brøt han Giro d'Italia.

Hushovd-resultater denne sesongen:
Nr. 14 i Paris - Roubaix
Nr. 55 i Flandern rundt
Nr. 48 i Gent - Wevelgem
Nr. 118 i Paris - Nice
Nr. 5 i Paris - Nice, etappe 7
Nr. 29 i Omloop Het Nieuwsblad
Nr. 99 i Tour of Qatar

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2