Sjokktap for Tyskland og Nederland

Fotballstormaktene Nederland og Tyskland gikk på pinlige tap i sine landskamper lørdag kveld.

Joachim Löw (Foto: MICHAEL BUHOLZER/Reuters)

Gruppen med Tyskland, Nederland, Portugal og Danmark er regnet som den tøffeste under det kommende fotball-EM. Slik så det ikke ut lørdag. Ingen av de fire lagene maktet å vinne sine treningskamper.

Mest flaut var det kanskje for Nederland som tapte 1-2 hjemme for Bulgaria. Det meste så ut til å gå etter planen da storscoreren Robin van Persie sendte de oransje i føringen like før pause, men i annen omgang snudde Ivelin Popov (straffe) og Ilijan Mitsanskij kampen for bulgarerne.

Seiersvante tyskere fikk en langt mer spennende kamp enn ventet mot Sveits i Basel. Leverkusen-spissen Edin Derdiyok var i storslag og scoret tre ganger.

Sveitserne ledet hele veien, og til slutt sto det hele 5-3 i målprotokollen.

Danmark fikk som ventet tøff matching mot Brasil i Hamburg lørdag. Porto-spissen Hulk scoret to ganger i gultrøyenes 3-1-seier. Nicklas Bendtner scoret Danmarks trøstemål.

Portugal imponerte heller ikke nevneverdig med 0-0 mot Makedonia på hjemmebane. (©NTB)