Zimmerman blødde etter dødsskyting

George Zimmerman, som skjøt og drepte Trayvon Martin (17) i Florida, blødde fra flere sår i hodet da han ble pågrepet. Opplysningene styrker forklaringen hans om at han skjøt i selvforsvar.

STYRKER SAKEN HANS: George Zimmerman, som skjøt og drepte Trayvon Martin (17) i Florida, blødde fra flere sår i hodet da han ble pågrepet. Opplysningene styrker forklaringen hans om at han skjøt i selvforsvar.  (Foto: Scanpix)
STYRKER SAKEN HANS: George Zimmerman, som skjøt og drepte Trayvon Martin (17) i Florida, blødde fra flere sår i hodet da han ble pågrepet. Opplysningene styrker forklaringen hans om at han skjøt i selvforsvar. (Foto: Scanpix)

Skyteepisoden skjedde i Florida i slutten av februar, og vakte en hissig debatt om rasespørsmål og retten til selvforsvar i USA.

Zimmerman var med i et frivillig vaktkorps og hevdet at han ble angrepet av tenåringsgutten og følte seg truet på livet.

LES OGSÅ: Nabolagsvakt beklager at svart gutt mistet livet

Foreldrene og advokatene til Trayvon Martins foreldre hevder imidlertid at Zimmerman fulgte etter den ubevæpnede Martin og skjøt ham bare fordi han var svart.

HER SKJEDDE DET: Det var på denne stien drapet på 17 år gamle Trayvon Martin. (Foto: Scanpix)
HER SKJEDDE DET: Det var på denne stien drapet på 17 år gamle Trayvon Martin. (Foto: Scanpix)

De omfattende politi- og rettsmedisinske rapportene som nå er offentliggjort kan imidlertid styrke Zimmermans forklaring om at han handlet i selvforsvar.

LES OGSÅ: Zimmerman løslatt mot kausjon i Florida

Han blødde fra nesen og fra flere småsår i hodet da politiet ankom stedet. Vitner har fortalt at de to var i slåsskamp før Martin ble skutt.

Det har blitt lagt stor vekt på at det ble hørt rop om hjelp i bakgrunnen i en telefonsamtale som folk i nærheten hadde med politiets alarmsentral. Familiene til både Martin og Zimmerman hevder begge at det var deres slektning som ropte. Men en ekspert fra FBI sier det er umulig å avgjøre om ropet, som forstummet samtidig som en pistol ble avfyrt, kom fra den ene eller den andre.

LES OGSÅ: Mann siktet for drap på svart tenåring

Obduksjonsrapporten viser at Martin hadde spor av cannabis i kroppen da han døde. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2