Antirasistisk Senter ønsker mer overvåking

Shoaib Sultan og Antirasistisk Senter mener det må legges nye politiske føringer for Politiets sikkerhetstjeneste.

REN PROVOKASJON: Shoaib Sultan ved Antirasistisk Senter mener traileren til filmen «Innocence of Muslims» er laget for å provosere.
REN PROVOKASJON: Shoaib Sultan ved Antirasistisk Senter mener traileren til filmen «Innocence of Muslims» er laget for å provosere.

Antirasistisk Senter (ARS) kommer denne uken med en ny rapport om høyreekstremisme i Norge.

I rapporten skriver de ifølge Klassekampen at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har oversett trusselen fra antimuslimske og høyreekstreme miljøer, og tar til orde for at disse må overvåkes på lik linje med ekstreme islamister.

– Mer islamhat

– Det kan virke som om det har gått en pendel etter Lundkommisjonen, og at vi nå har gått for langt i motsatt retning. Vi ønsker monitorering og at PST skal følge og analysere flere nettsider, sier Shoaib Sultan i ARS til Klassekampen.

– Ingen hadde forestilt seg det som skjedde 22. juli, men det norske samfunnet har over flere år beveget seg i en stadig mer negativ retning med mer islamhat, sier Sultan.

LES OGSÅ: Rapport kartlegger det høyreekstreme Europa

– Vi har et ansvar for at dette ikke skjer igjen, og derfor må vi bygge opp kunnskap på samme måte som vi har gjort med islamistmiljøene på nettet.

Sultan mener islamofobien har fått en større aksept i samfunnet, og at dette kan være en forklaring på hvorfor høyreekstrem retorikk er blitt oversett.

– Det er ikke sannsynlig at Norwegian Defence League eller Stopp Islamiseringen av Norge skal gjennomføre terrorhandlinger, men det er verdensbildet de er med på å skape som kan gi folk som Breivik en misjon, sier Sultan. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2