– Gym hver dag gir flinkere elever

Gym gjør elevene sunnere, greiere og mer lærevillige, mener lærerne. Både lærerne, legene og idretten krever én gymtime hver skoledag.

BRA MED GYM: Fysisk aktivitet vil minske sosiale ulikheter, mener Legeforeningen. (Foto: Erlend Aas)
BRA MED GYM: Fysisk aktivitet vil minske sosiale ulikheter, mener Legeforeningen. (Foto: Erlend Aas)

84 prosent av de 610 lærerne som nylig er blitt intervjuet om betydningen av mer fysisk aktivitet på skolen, mener økt fysisk aktivitet bidrar til at elevene bedrer sine skoleprestasjoner, skriver Aftenposten.

Like mange av de spurte lærerne mener at fysisk aktivitet fremmer trivsel og reduserer konfliktnivået.

Lærerne mener skolebarna har utbytte av gymtimene, langt utover det fysiske. Blant annet blir konsentrasjonen bedre, hevdes det.

Fører til overvekt

Legeforeningen har lenge vært bekymret for barns fysiske form og anbefalte allerede i 2002 at kroppsøvingsundervisningen i skolen burde utvides til én time hver dag for alle klassetrinn. Foreningen minner om at for lite fysisk aktivitet er en av hovedårsakene til overvekt og påfølgende sykdommer.

Kreftforeningen, Legeforeningen, Nasjonalforeningen for folkehelsen, idrettsforbundet og Norsk Fysioterapeutforbund står bak undersøkelsen. De fem organisasjonene som står bak, er enig i målet: en time fysisk aktivitet hver skoledag.

– For oss er det viktig å få fysisk aktivitet i skolen der vi når alle barna. Det vil minske sosiale ulikheter, sier president i Legeforeningen, Hege Gjessing. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2