Red Wings løftet Tre Kronor

Kvartetten fra Detroit Red Wings leverte avgjørende bidrag da Sverige slo Tsjekkia 4-1 i ishockey-VM lørdag.

Henrik Zetteberg and Niklas Kronwall  jubler etter scoring mot Tsjekkia. (Foto: PETR JOSEK/Reuters)
Henrik Zetteberg and Niklas Kronwall jubler etter scoring mot Tsjekkia. (Foto: PETR JOSEK/Reuters)

Dagen etter 3-1-seieren mot Norge i åpningskampen vant Tre Kronor klarere i oppgjøret mot en av sine tittelrivaler.

Detroit har så mange svenske spillere at enkelte på spør har foreslått at klubben burde kalle seg Swedish Red Wings. Uten Detroit i NHL-sluttspillet kan Sverige kjempe om VM-medaljer med fire Red Wings-spillere i troppen.

Henrik Zetterberg, Johan Franzén og Niklas Kronwall var alle med da Sverige vant VM-gull i 2006, og de leverte varene da Tsjekkia ble slått lørdag.

Franzén ga Tre Kronor en drømmestart med 1-0-målet allerede etter 2.42 minutter. Et framspill fra Zetterberg til Loui Eriksson banet vei for målet.

Kronwall doblet ledelsen 50 sekunder inn i annen periode, igjen etter forarbeid av Zetterberg.

Etter at billettprisene ble senket var det flere tilskuere lørdag, og 10.076 mennesker fikk se hjemmelaget spille ut Tsjekkia i lange perioder.

Effektiviteten var ikke på topp, men Joel Lundqvist og Niklas Persson (i tomt mål) trygget seieren etter Jakub Petruzaleks redusering tidlig i siste periode. (©NTB)