Han finner årsaken til at folk dør

Rettsmedisiner Inge Morild (61) har viet 35 år av livet sitt til å lete etter årsaken til andres død. 22. juli fikk han sin hittil vanskeligste utfording.

CSI:   Det hender jo at vi avslører at det politiet trodde var et drap, er et naturlig dødsfall, eller et selvmord eller en ulykke. Jeg ser jo egentlig på meg selv som en liten brikke i bevisinnsamlingen, sier Morild. (Foto: TV 2)
CSI: Det hender jo at vi avslører at det politiet trodde var et drap, er et naturlig dødsfall, eller et selvmord eller en ulykke. Jeg ser jo egentlig på meg selv som en liten brikke i bevisinnsamlingen, sier Morild. (Foto: TV 2)

- Av og til hender det at vi får oss en skikkelig overraskelse når vi ser her, sier professor i rettsmedisin Inge Morild. Han viser Lørdagsmagasinet en prøve av lungevev som han studerer i mikroskopet på kontoret sitt. En brikke i bevisføringen - Det hender jo at vi avslører at det politiet trodde var et drap, er et naturlig dødsfall, eller et selvmord eller en ulykke. Jeg ser jo egentlig på meg selv som en liten brikke i bevisinnsamlingen.

Mer innhold fra TV 2