DNA-eksperter håper å løse Tengs-drapet

Britiske DNA-eksperter ønsker å analysere gamle bevis i Birgitte Tengs-saken. Håpet er å løse den 17 år gamle drapsgåten.

DREPT: Birgitte Tengs ble drept i mai 1995. Hennes drapsmann er fremdeles ikke tatt. (Foto: Privat)
DREPT: Birgitte Tengs ble drept i mai 1995. Hennes drapsmann er fremdeles ikke tatt. (Foto: Privat)

DNA-selskapet Gena i Stavanger underskrev før helgen en samarbeidsavtale med det engelske rådgivningsselskapet Axiom, skriver Stavanger Aftenblad.

Har oppklart flere drapsgåter

Selskapet ledes av Angela Gallop som er en av én av verdens fremste kriminaltekniske eksperter, samt Chris Greggs, som har stått i spissen for etterforskningen av flere av Englands mest kjente drapssaker.

Begge har oppklart mange gamle og henlagte draps- og voldtektssaker og ønsker nå å granske bevisene i Birgitte Tengs-saken.

– Vi har hatt en utrolig suksess med å oppklare henlagte saker. Skyldige er blitt dømt og justismord er blitt oppklart. Dette fordi ny etterforskning og bruk av nye kriminaltekniske teknikker har gitt oss ny informasjon, sier en optimistisk Angela Gallop til avisen.

Chris Greggs sier dette om sin kollega og muligheten for en oppklaring:

Fetter i søkelyset

– Vi kan bringe inn et hav av ekspertise. Dr. Gallop er en av verdens fremste vitenskapsmenn innen kriminalteknikk. Teamene hun setter sammen for å løse kriminalsaker, savner sidestykke i den forensiske verden. Hvis politiet i Norge åpner for et samarbeid, tror jeg vi kan oppnå svimlende resultater. Ingenting vil glede oss mer enn å bidra til løse gamle saker som bare ligger og venter på å bli løst, sier Greggs.

Birgitte Tengs ble funnet drept, 17 år gammel, natt til 6. mai i 1995. En fetter av Tengs ble først dømt, men senere frikjent for drapet som fortsatt er uoppklart. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2