Kinesiske forskere har klonet en sau som er genmanipulert slik at den inneholder sunt, umettet fett, som finnes naturlig i nøtter, fisk og bladgrønnsaker.

Fettet bidrar til å redusere risikoen for hjerteinfarkt og andre hjerte- og karsykdommer.

Sauen, som har fått navnet «Peng Peng», ble født 26. mars, i et laboratorium i Xinjiang, vest i Kina. Den er utstyrt med fettgenet fra en rundorm og veide 5,74 kilo da den ble født.

LES OGSÅ: Flere næringsstoffer i økomat

Flerumettede fettsyrer

Nå vokser den og er like sunn som en vanlig sau, ifølge forskningsleder Du Yutao.

Yutao og hans kolleger injiserte først det aktuelle genet i en celle tatt fra øret til en kinesisk sau av rasen merino.

Cellen ble deretter injisert inn i et ubefruktet egg og deretter plassert i livmoren på en surrogatsau.

– Genet er opprinnelig fra C. elegans (rundorm), som har vist seg å øke produksjonen av flerumettede fettsyrer, og som er svært bra for menneskets helse, sier han til Reuters.

LES OGSÅ: Fransknorsk bastard skal erstatte norsk nasjonalgeit

Trenger mer mat

Kina må mette 22 prosent av verdens befolkning, men disponerer kun 7 prosent av verdens dyrkbare jord.

De siste årene har landet satset stort på å øke den lokale produksjonen av korn, kjøtt og annen mat.

Samtidig har det oppstått en bekymring for sikkerheten ved genmanipulerte matvarer, og trolig vil det ta noen år før slike produkter kommer i salg i Kina. (©NTB)

LES OGSÅ: Mattilsynet skal sjekke om omega-3 er farlig