Sendte Montpellier mot ligagull med kneet

Souleymane Camara matchvinner med kneet.

Av disse tre er bare Souleymane Camara (i midten) tilbake fra Montpelliers gull lag for noen to sesonger siden. Olivier Giroud spiller nå i Arsenal, Younes Belhanda i Dynamo Kiev.  (Foto: PASCAL GUYOT/Afp)
Av disse tre er bare Souleymane Camara (i midten) tilbake fra Montpelliers gull lag for noen to sesonger siden. Olivier Giroud spiller nå i Arsenal, Younes Belhanda i Dynamo Kiev. (Foto: PASCAL GUYOT/Afp)

Montpellier setter press på Paris Saint-Germain. Før PSGs kamp søndag leder Montpellier den franske fotballserien med fem poeng.

Bare fem serierunder gjenstår, men PSG har seks kamper igjen ettersom de først spiller mot Sochaux på Parc des Princes søndag.

Souleymane Camara scoret det eneste målet da Montpellier slo Valenciennes 1-0 lørdag kveld. Han kneet et innlegg fra Younes Belhanda i mål.

LES OGSÅ: Her viser Montpellier-stjernen hvorfor Wenger vil hente ham

Belhanda trodde han hadde doblet ledelsen tidlig i 2. omgang, men målet ble annullert for offside.

Valenciennes var ikke ufarlige, og Renaud Cohade satte skrekken i Montpellier med sitt skudd i tverrliggeren fem minutter før slutt.

– Det er enklere å skrive at kampen blir lett enn å vinne den, sa Montpellier-trener René Girard.

– Vi vet at fotballkamper aldri er enkle. Vi møtte et Valenciennes-lag som var disiplinert og godt organisert. Det ga oss ikke mange rom, og det var ikke alltid at vi klarte å finne ut av det. Uansett måten det kom på; vi klarte å ta med oss det som var viktig, fortsatt Girard om de tre poengene som tok Montpellier nærmere seriegullet.

Montpellier har aldri vunnet det franske seriemesterskapet. De største triumfene er kommet i cupen. Både i 1929 og 1990 vant Montpellier Coupe de France. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2