Johaug vant Skarverennet for sjette gang på rad

Mens Chris Jespersen banket Petter Northug.

Therese Johaug. (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp)

Turløpet i langrenn går fra Finse til Ustaoset og er et av verdens største turrenn.

Johaug vant lørdag sin sjette seier på rad og er blitt den nye skarverennsdronningen. Hun parkerte hele resten av feltet opp de kilometerlange bakkene i starten fra Finse. Johaug var 19,8 sekunder foran Marit Bjørgen på 2. plass, mens Martine Ek Hagen på 3. plass var tidelen bak Bjørgen igjen.

Bjørgen tok innpå noen sekunder i løpet av rennet, men årets verdenscupvinner truet aldri Johaug. Bjørgen slo Martine Ek Hagen med en halv skilengde i kampen om 2. plassen.

Chris Jespersen lå hele tiden godt an i tetfeltet i herreklassen, og han fikk etter hvert en stor luke og holdt de andre bak seg helt til mål. Jespersen var 1:05,1 foran annenmann Petter Northug. 2,4 sekunder bak Northug fulgte russeren Jevgenij Dementjev på 3. plass. Northug lå lenge litt bak i feltet, men jobbet seg opp etter hvert.

Etter noe ruskevær med snø og vind i fjellet det siste døgnet før start, lysnet det opp og ble aldeles fantastiske forhold på Skarverennet lørdag. 12 220 løpere, med verdenseliten og glade trimmere, hadde en fantastisk dag i fjellet, het det i en melding fra pressesjef John-Ragnar Aarset. (©NTB)

Chris Jespersen (Foto: FREDRIK SANDBERG/Scanpix)