Kværner får Shell-kontrakt verdt 6 milliarder kroner

Kværner er tildelt en kontrakt med Shell verdt 6 milliarder kroner tilknyttet Ormen Lange-landanlegget på Nyhamna i Møre og Romsdal.

STOLT:   Dette er en kjempekontrakt og den største av sitt slag som tildeles i Norge i år. Vi er stolte over å ha vunnet kontrakten, sier Kværners konserndirektør Jan Arve Haugan. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
STOLT: Dette er en kjempekontrakt og den største av sitt slag som tildeles i Norge i år. Vi er stolte over å ha vunnet kontrakten, sier Kværners konserndirektør Jan Arve Haugan. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

– Dette er en kjempekontrakt og den største av sitt slag som tildeles i Norge i år. Vi er stolte over å ha vunnet kontrakten, sier Kværners konserndirektør Jan Arve Haugan.

Seks års varighet

Nyhamna-anlegget bearbeider gass fra Ormen Lange-feltet i Mørebassenget. Kontrakten omfatter engineering, innkjøp, fabrikasjon og ledelse.

Avtalen har en varighet på seks år og opsjon for opptil fire år ekstra.

Håper på ringvirkninger

Prosjektet legges til Kværner på Stord og skal styres fra Aker Solutions' kontorer i Oslo, Kristiansund og Tromsø.

Prosjektdirektør Bernt Granås i Norske Shell viser til at Kværner har ansatte med erfaring fra lignende prosjekter.

– Vi er tilfreds med at Kværner med dette oppdraget styrker sin tilstedeværelse i Midt-Norge og at de har valgt å gjennomføre en stor del av engineeringsarbeidet gjennom Aker Solutions' kontor i Tromsø. Det håper vi vil gi ringvirkninger i Nord-Norge, sier Granås. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2