EU-tilhengere tror Venstre snur i EU-spørsmålet

Men Venstres leder Trine Skei Grande avviser at det er aktuelt å snu.

  IKKE AKTUELT Å SNU: Venstres leder Trine Skei Grande (t.v) avviser at det er aktuelt å snu i EU spørsmålet. Her med nestleder Ola Elvestuen på en pressekonferanse før helgen. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
IKKE AKTUELT Å SNU: Venstres leder Trine Skei Grande (t.v) avviser at det er aktuelt å snu i EU spørsmålet. Her med nestleder Ola Elvestuen på en pressekonferanse før helgen. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Etter Venstres landsmøte i helgen består sentralstyret av kun EU-tilhengere – med ett unntak. Nå tror EU-tilhengerne i partiet at Venstre snur i EU-saken på neste landsmøte.

EU-saken har ridd partiet som en mare siden det ble splittet på grunn av EU-debatten i 1972. Partiet er fortsatt offisielt mot EU-medlemskap, men ifølge partiets ja-folk er det bare et spørsmål om tid før Norge har fått et nytt ja-parti, skriver Klassekampen.

Tror på skifte på neste landsmøte

– Jeg tror partiet tar det siste skrittet neste landsmøte. Det var flertall av ja-folk også sist EU ble tatt opp i Venstre, sier leder i Unge Venstre, Sveinung Rotevatn. Han mener det er unaturlig at et liberalt parti er mot EU.

Tidligere nestleder Helge Solum Larsen var utenom leder Trine Skei Grande eneste EU-motstander i den øverste ledelsen. Men etter at Solum Larsen trakk seg etter å ha blitt siktet for overgrep mot en 17 år gammel jente, er Skei Grande eneste EU-motstander igjen i Venstre-toppen.

LES OGSÅ: – Tomt uten Solum Larsen

– Ingen grunn for EU-ja

Skei Grande avviser at det er aktuelt å snu.

– Jeg ser ingen grunn til det hvis man tar i betraktning det som skjer i Europa nå. Stemningen vi ser i befolkningen nå viser det som jeg og mange andre Venstre-folk mener. Det er ingen grunn til at Norge skal bli med i EU, sier Skei Grande.

I den siste EU-målingen hos Klassekampen og Nationen var Venstre det partiet som hadde størst ja-andel blant sine velgere, med 34 prosent mot 14 prosent i resten av befolkningen.

LES OGSÅ: Her setter Venstre døra på gløtt for Frp

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2