Hockeygutta sjokkerte Finland

Men utvisningene felte Norge.

Alexander Bonsaksen (Foto: Martti Kainulainen/SCANPIX)

Mange utvisninger ødela for Norge da verdensmester Finland vant 3-1 i den første av to landskamper i ishockey torsdag.

Se målene over!

Norge tok ledelsen 1-0 ved Alexander Bonsaksen 17.57 minutter ut i første periode, og den stillingen sto seg også etter midtperioden selv om finnene hadde en rekke overtallsmuligheter i de to første periodene.

I løpet av tre minutter i starten på 3. periode scoret Finland tre raske og avgjorde kampen. To av målene kom i overtallsspill.

KHL-proffen Patrick Thoresen ble utvist etter 43.13 minutter, og 41 sekunder senere utlignet Finlands Ville Peltonen. 35 sekunder senere gikk Finland opp i 2-1 ved Sakari Salminen.

I likhet med Finlands første scoring kom også 3-1-målet mens hjemmelaget var i overtall. Denne gangen var det Mats Trygg og Mathis Olimb som satt i utvisningsboksen, og finnene spilte fem mot tre. Janne Niskala scoret.

Finland pådro seg bare tre tominuttere i løpet av oppgjøret. Norge fikk hele 15 tominuttere. I tillegg fikk Martin Røymark en 10 minutter, mens Morten Ask pådro seg matchstraff midtveis i 2. periode. (©NTB)