Mann siktet for drap på svart tenåring

George Zimmerman er nå pågrepet og siktet for drapet på 17 år gamle Trayvon Martin i Florida, opplyser påtalemyndigheten. Drapssaken har vakt sterke følelser i USA.

IKKE SKYLDIG: George Zimmerman (t.h.) sto tiltalt for drap på Trayvon Martin, men ble frikjent av juryen. (Foto: Ap)
IKKE SKYLDIG: George Zimmerman (t.h.) sto tiltalt for drap på Trayvon Martin, men ble frikjent av juryen. (Foto: Ap)

Trayvon Martin var ubevæpnet da han ble skutt ned av George Zimmerman den 26. februar, men politiet bestemte seg for likevel ikke å pågripe gjerningsmannen. Det skyldtes at han etter eget utsagn hadde skutt i selvforsvar.

Les også: Burkakledte ranere fikk 42 års fengsel

Gikk i skjul

Nå har en spesialoppnevnt påtalemyndighet revurdert saken og konkludert med at det likevel skal tas ut siktelse mot Zimmerman for forsettlig drap.

Den 28 år gamle drapsmannen gikk i skjul etter hendelsen, og tidligere denne uka trakk hans forsvarere seg fra saken fordi de ikke fikk kontakt med ham. Nå bekrefter imidlertid påtalemyndigheten at Zimmerman er pågrepet.

Les også: Politiet tror rasistisk seriemorder går løs

Mistenker rasisme

Drapssaken har vakt stor oppsikt i USA og utløst en landsomfattende protestbølge med krav om pågripelse av gjerningsmannen.

Les også: «Dødens kjøpmann» dømt til 25 års fengsel

Da politiet først bestemte seg for ikke å pågripe ham, var det med henvisning til en kontroversiell lov i Florida som sier at en person som føler seg truet på livet eller i fare for å bli alvorlig skadd, kan ta i bruk våpen for å forsvare seg.

Kritiske røster mener imidlertid at saken smaker av rasisme og hevder Martin ble mistenkeliggjort fordi han var svart og gikk i hettegenser. (©NTB) (©NTB)

Mer innhold fra TV 2