Sterk seier for norsk sykkeltalent

Vegard Breen (22) vant det prestisjetunge endagsrittet La Côte Picarde på sykkel i Frankrike onsdag. Ingen nordmenn har greid dette tidligere.

Vegard Breen. (Foto: TV 2/)
Vegard Breen. (Foto: TV 2/)

Det norske U23-landslaget gjør det for tiden sterkt i Det internasjonale sykkelforbundets (UCI) nasjonscup for U23-ryttere. Vegard Breen toppet en god norsk innsats i forrige ukes Flandern rundt med å gå helt til topps i La Côte Picarde.

Endagsrittet på den franske nordkysten ble avgjort da eidsvollingen parkerte bruddkameraten Bob Jungels fra Luxembourg på den siste halve milen.

– Vi hentet inn et brudd omtrent to mil fra mål, og vi to fikk en luke i den nest siste bakken. Da der var 400-500 meter igjen tråkket jeg til og han klarte ikke å følge. Jeg har kjørt mot ham tidligere og visste styrkene og svakhetene hans. Og det utnyttet jeg, for å si det sånn, sa Vegard Breen stolt til NTB.

Foruten at Breen stakk av med seieren var alle de seks norske deltakerne med å prege det franske endagsrittet. Filip Eidsheim (Øster Hus-Ridley) samlet flest poeng på de innlagte spurtene underveis og vant sprintkonkurransen. Bjørn Tore Hoem (Plussbank-BMC) vant også et par bakkespurter før han gikk tom for krefter. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2