Oilers vant i nytt finaledrama

Stavanger tok lørdag føringen 2-1 i kamper i NM-finalen i ishockey med 8-5 over Lørenskog i en dramatisk kamp med mange mål og utvisninger.

Stavanger Oilers jubler etter scoring mot Lørenskog. (Foto: TV 2)

Etter at lagene hadde scoret én gang hver de første 20 minuttene, eksploderte kampen i 2. periode som endte 5-3. Og da Lørenskog desperat prøvde å utligne Stavangers tomålsledelse i sluttperioden, endte det med to baklengsmål i tomt bur.

Lagene fulgte hverandre tett til 4-4, men Martin Strandfeldt og Juha Kaunismäki ga Stavanger en fordel før de siste 20 minuttene skulle utkjempes. Fem minutter før slutt fikk Tommy Jakobsen redusert til 5-6 for gjestene, og det ble full tenning i Lørenskog-leiren.

Se sammendrag av kampen øverst i artikkelen

I et forsøk på å nå forlengning, tok LIK ut målvakten og satset offensivt. Dermed var det en smal sak for Kaunismäki og Eirik Grafsrønningen å sette to pucker i det åpne målet på tampen av kampen.

Totalt sett har alle de tre finalekampene så langt vært svært jevne, og Lørenskog har mulighet til å utligne til 2-2 i kamper i best av sju-serien på hjemmeis mandag.

Lørdag ble tøffe dueller og harde taklinger straffet med mange utvisningsminutter. Vertene fra Stavanger fikk hele 49 minutter, derav 17 tominuttere, mens gjestene endte på 31 utvisningsminutter. (©NTB)