Avslørt: Her er splitter nye Volvo V40 – i Norge

Se hva som plutselig dukket opp på vei til påskefjellet.

Her er den   splitter nye Volvo V40 fotografert på norske veier! (Foto: Halvor H. Spikkeland)
Her er den splitter nye Volvo V40 fotografert på norske veier! (Foto: Halvor H. Spikkeland)

Nye Volvo V40 hadde nylig premiere på bilutstillingen i Genève og fortsatt er det noen måneder til den offisielle lanseringen. Men se hva vi i Broom kom over på vei til påskefjellet:

To eksemplarer av V40, tydeligvis inne i de aller siste vintertestene på norske veier.

Bare en liten kilometer igjen til hytta fikk jeg øynene opp i en sving: Hva var det jeg så?

Legger meg på hjul

Hjernen jobber gjennom et omfattende register over ulike merker og modeller. Men etter hvert som bilen kommer nærmere, ser jeg at det er en Volvo og at det må være nye V40. Den er ikke kamuflert, men det er den andre testbilen som kom noen hundre meter lenger bak.

Jeg snur og legger meg på hjul. Heldigvis åpner veien seg, og det går rett fremover et godt stykke. Jeg kjører forbi den bakerste – den kamuflerte – og legger meg opp bak den uten kamuflasje. Kameraknappen trykkes inn, og bildet fester seg til minnekortet. Jeg er lykkelig!

Del med Facebook-vennene dine

Dårlige norske veier er attraktive for noen - blant annet de som skal teste ut nye bilmodeller. For hos oss blir de virkelig satt på prøve! (Foto: Halvor H. Spikkeland)
Dårlige norske veier er attraktive for noen - blant annet de som skal teste ut nye bilmodeller. For hos oss blir de virkelig satt på prøve! (Foto: Halvor H. Spikkeland)

LES OGSÅ: Denne gamle Volvoen koster 700.000 kroner

Norske veier

Etter knappe tre mil – og et forsøk på å riste meg av – er vi på Geilo. Det virker fortsatt ikke som de liker oppmerksomheten, bilene kjører rett opp til eksklusive Dr. Holms Hotel. Jeg følger etter, og hopper ut av bilen når de har parkert.

Fire menn kommer ut. De sier det er greit at jeg tar bilder, siden modellen er offisiell! Jeg setter i gang med å stille spørsmål, men får egentlig ikke noen svar – bortsett fra hva de synes om norske veier.

SE OGSÅ: Jo – noen har dårligere veier enn oss ...

Humper og huller

– For oss som jakter etter dårlige veier, er norske veier helt fantastiske! Det er helt utrolig mange hull og humper, sier den ene av dem. Testlaget kom fra vest, og har akkurat kjørt over Hardangervidda da jeg fant dem.

– Været er det ikke noe å utsette på, men asfalten derimot, utbryter den ene og ler litt.

Det siste de sier er at planen er å komme til Göteborg før påskehelgen. Så forsvinner de inn på hotellet, med store smil – klar for en bedre middag.

Jeg blir igjen ute, og tar en nærmere titt på bilene.

LES OGSÅ: Denne Audien ble avslørt før tiden

Flere datamaskiner

V40-interiøret er umiskjennelig Volvo, denne bilen har mye testutstyr innabords. (Foto: Halvor H. Spikkeland)
V40-interiøret er umiskjennelig Volvo, denne bilen har mye testutstyr innabords. (Foto: Halvor H. Spikkeland)

Bilen er allerede vist til hele verden, så det er for sent å gjøre de store endringene så sent i prosessen. Dette dreier seg mest sannsynlig om en siste finpuss før produksjonen starter i sommer. Det kan for eksempel være en siste sjekk av understellet og styringen, om det leverer i forhold til forventningene.

På den ene testbilen står betegnelsen T4 bak på luken. Dette dreier seg altså om en kraftig bensinmotor med turbo, hvis ikke det bare er «villedende informasjon». Med synlige enderør på begge testbilene har jeg ingen grunn til å tro at dette er versjoner som skjuler et eventuelt fremtidig hybrid-drivverk.

Den ene har rattet på venstre side, mens den andre har det på høyre. Det er flere datamaskiner i bilene, og sensorer over hjulene bak og en på taket.

Gjort et scoop

Alle elementene i interiøret virker kjent fra andre modeller, spesielt S60/V60. Men instrumentene som blant annet viser hastighet og turtall, samt kjørecomputer, har fått en helt ny grafikk fordi det nå er en skjerm.

Jeg får jobbe i fred og ro og får også tatt bilder inn i bilen, før jeg pakker sammen utstyret og hopper inn i min egen bil.

En god omvei til hytta har det blitt, men så er det ikke hver dag man gjør et scoop på vei til påskefjellet!

LES OGSÅ: Her er UPs påskeplaner

Den ene av testbilene er kraftig kamuflert - til tross for at V40 nå er ferdig designet både utvendig og innvendig. (Foto: Halvor H. Spikkeland)
Den ene av testbilene er kraftig kamuflert - til tross for at V40 nå er ferdig designet både utvendig og innvendig. (Foto: Halvor H. Spikkeland)

LES OGSÅ: V40 skal kapre kunder som ikke har hatt Volvo før