Åpner Vestfoldbanen torsdag kveld

Åtte dager etter at testtoget sporet av ved Nykirke, klarer Jernbaneverket å åpne sporet for normal trafikk igjen.

SNAKKET I TELEFONEN: NSB går gjennom reglene etter togavsporingen i Vestfold.  (Foto: Peder Gjersøe/SCANPIX)
SNAKKET I TELEFONEN: NSB går gjennom reglene etter togavsporingen i Vestfold. (Foto: Peder Gjersøe/SCANPIX)

Reparasjonsarbeidet på Vestfoldbanen har ikke gått på skinner, etter at et av NSBs nye Flirt-tog sporet av i Vestfold onsdag i forrige uke.

Opprydningsarbeidet vanskelig

Jernbaneverket håpet først at Vestfoldbanen kunne åpnes igjen for trafikk onsdag kveld eller torsdag morgen. Men vansker som oppsto under bergings- og reparasjonsarbeid tirsdag ettermiddag, gjør at banen ikke kan åpnes før torsdag kveld, opplyser Jernbaneverket.

Fem personer ble moderat og lettere skadd i ulykken. Ferdskriveren viste at toget kjørte for fort da det sporet av i en sving, men foreløpig er årsaken til den høye farten ukjent. Statens havarikommisjon for transport jobber med å undersøke saken, men det vil ta tid før en endelig rapport er ferdig.

SMADRET: Toget fikk store skader da det sporet av. Alle de fem som var om bord i toget ble sendt til sykehus. Én er alvorlig skadet. (Foto: Stener Kalberg)
SMADRET: Toget fikk store skader da det sporet av. Alle de fem som var om bord i toget ble sendt til sykehus. Én er alvorlig skadet. (Foto: Stener Kalberg)

Utsetter nye tog

I mellomtiden har Jernbaneverket denne uken jobbet for å gjenåpne banen så raskt som mulig. I løpet av tirsdag ble sporet ved Nykirke gjenoppbygget, pakket og justert. Onsdag skulle kontaktledningen strekkes og justeres, og det skal legges nye kabler for signalanlegg og kommunikasjon før banen er ventet å åpne for trafikk torsdag kveld.

NSBs nye Flirt-tog skulle egentlig tas i bruk denne uken, men dette er utsatt inntil videre på grunn av ulykken. NSB har kjøpt 50 slike tog for rundt 4 milliarder kroner. Hittil er ti av dem levert fra det sveitsiske selskapet Stadler.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2