Bjørndalen beste nordmann i Kontiolahti

Ole Einar Bjørndalen viste gode takter, og ble nummer fire på lørdagens 10 kilometer.

Ole Einar Bjørndalen var bare 0,2 sekunder unna seier på lørdagens jaktstart i Hochfilzen. (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Ole Einar Bjørndalen var bare 0,2 sekunder unna seier på lørdagens jaktstart i Hochfilzen. (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

Skiskytterveteranen Bjørndalen bommet én gang på den stående skytingen. Det kostet ham pallplassen. Bjørndalen var bare fem sekunder unna tredjeplassen.

Les også: Sterk kulde forsinker skiskytterstafett

Fourcade vant
Vinneren Martin Fourcade fra Frankrike hadde i likhet med Bjørndalen en bom på standplass, men hadde så vidt fart nok til å vinne sekundstriden om seieren.

Fourcade vant med bare åtte tideler ned til russeren Timofej Lapsjin. Benjamin Weger fra Sveits tok tredjeplassen ytterligere åtte tideler bak. Både Lapsjin og Weger skjøt feilfritt.

Les også: Os gjør comeback etter ett års sykdom

Hegle Svendsen ble nummer 12
Emil Hegle Svendsen startet lovende med å fylle blinkene på liggende skyting. Men trønderen, som ikke har skutt feilfritt i konkurranse på 700 dager, feilet med to bom på stående. Svendsen ble nummer 12 til slutt.

Rune Brattsveen endte som nummer 20 med etter to skuddbom. Alexander Os bommet tre ganger å gikk inn til 42. plass. Tarje Bø skuffet med 59. plass etter fire bom, mens Lars Helge Birkeland ble nummer 70 etter tre skudd utenfor blinkene. (©NTB)

Trist Bø
Finske Kontiolahti er ikke skiskytter Tarjei Bøs (24) favorittarena. To år etter karriereverste i de finske skoger, var det beksvart igjen med 59. plass på sprinten lørdag.

På vei ut av stadion var Bø både tankefull og lei seg.

– Enda et lite slag i trynet og enda en lærepenge. Også vi blir skuffet og lei oss når vi så gjerne vil gå gode skirenn, men ikke får det til. Jeg er ikke stabil nok. Det var bra i Oslo forrige uke, men dårlig igjen nå. Det stemmer ikke på standplass selv om jeg jobber med det jeg skal jobbe med, sa Tarjei Bø til NTB.

Drøyt 20 sekunder langsommere enn Ole Einar Bjørndalen i sporet, er ikke til å bli skremt av. Langt, langt verre er det med fire bomskudd, tre av dem på stående skyting. Midt i desember var sist Bø traff alle blinkene stående. I samme renn, på sprinten i Hochfilzen, kom foreløpig siste seier av totalt seks.

– Det er skytingen som er lurvete. Selvtilliten er mer enn god nok, men det handler om å gjøre ting riktigere. Jeg burde hatt noen gode konkurranser før VM, og jeg har enda én sjanse igjen (jaktstart søndag).

Håpløse 2 minutter og 17 sekunder starter Tarjei Bø bak sprintvinner Martin Fourcade på søndagens jaktstart. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2